29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Izglītība, kursi, semināri » RTU kāpj aizvien augstāk pasaules universitāšu reitingā; noskaidrotas pasaulē labākās universitātes
RTU kāpj aizvien augstāk pasaules universitāšu reitingā; noskaidrotas pasaulē labākās universitātes
Autors: BNA / 8. jūnijs 2017, 12:27
Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) «QS World University Rankings 2018» iekļuvusi augstajā 651. – 700. vietā, un šis rādītājs liecina, ka RTU ir starp 2,5% labāko pasaules universitāšu. RTU reitingā ieņem augstāko vietu no Latvijas augstskolām. Īpaši augsti novērtēta universitātes reputācija darba devēju vidū – pēc šī kritērija RTU atzīta par 193. labāko pasaulē.

RTU akadēmiķis Leonīds Ribickis: «RTU iekļaušana 700 pasaules labāko universitāšu vidū parāda RTU straujo attīstību. RTU reitingā ierindota starp 200 labākajām universitātēm pasaulē darba devēju reputācijas kritērijā, un tas apliecina, ka Latvijas un ārvalstu darba devēji augstu vērtē RTU sagatavoto inženierzinātņu speciālistu kvalitāti. Pasaules vadošie augstskolu reitingi, piemēram, «QS World University Rankings» un «Times Higher Education» ir laba mēraukla tam, kuras universitātes Latvijā ir starptautiski konkurētspējīgas un kuras nav.» 

Reitingā iekļautās 980 augstskolas izvērtētas pēc sešiem kritērijiem - akadēmiskās reputācijas, darba devēju reputācijas, citējamības, studentu un akadēmiskā personāla attiecības, kā arī ārzemju studentu un ārzemju mācībspēku īpatsvara. Trijos kritērijos - ārzemju studentu, ārzemju mācībspēku īpatsvara un darba devēju reputācijas - RTU ir uzrādījusi labākos rezultātus Latvijas līmenī. Saskaņā ar darba devēju viedokli Latvijā un starptautiski RTU tiek ierindota augstajā 193. vietā pasaulē. No Latvijas reitingā iekļauta arī Latvijas Universitāte, kura ieņem 701. - 750. vietu, raksta NRA.lv

Akadēmiskās un darba devēju reputācijas izvērtējums izveidots, balstoties plašās starptautiskās aptaujās - viedokli par RTU izteikuši ne vien Latvijas, bet arī citu valstu darba devēji un akadēmiķi. Augstskolu sniegums pārējos četros kritērijos izvērtēts, balstoties to sniegtajos datos, kuri pārbaudīti pēc starptautiski pieejamās informācijas. 

Topa pirmajā vietā ir Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts, otrajā - Stenforda Universitāte, bet trešajā - Hārvarda Universitāte. 

RTU iekļauta «The Times Higher Education World University Rankings», «QS Stars», «U-Multirank» un «Green Metric» starptautiskos augstskolu reitingos, un tajos sevišķi augstu novērtēta RTU absolventu nodarbinātība, sadarbība ar uzņēmējiem, internacionalizācija, kā arī zaļā politika un ilgtspēja.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats