24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Izglītība, kursi, semināri » LIZDA izstrādās alternatīvus pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas kritērijus
LIZDA izstrādās alternatīvus pedagogu profesionālās darbības novērtēšanas kritērijus
Autors: NRA.lv / 17. februāris 2017, 13:55
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) eksperti ir piedalījušies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētajās septiņās darba grupu sanāksmēs, baltoties uz 2015.gada 22.decembra izdoto rīkojumu. Darba grupu sanāksmēs diskutēts par esošās pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas kārtības stiprajām un vājajām, kā arī pilnveidojamām pusēm.


Ar IZM 2016.gada 19.septembra rīkojumu izveidotajā jaunajā darba grupā ir notikušas sešas sanāksmes. Šajā darba grupā netika izvērtēts iepriekšējā darba grupā paveiktais un iepriekšējās darba grupas paveiktais un darbs pie kvalitātes novērtēšanas pilnveides kārtības izrādījās veltīgs.

Pēdējā darba grupas sanāksme par pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas sistēmas pilnveidi notika 2016.gada 13.decembrī, lai gan rīkojumā par darba grupas izveidi noteikts, ka līdz 2017.gada 30.martam jāsagatavo Ministru kabineta noteikumu projekts pilnveidotai pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas sistēmai.

Ņemot vērā, ka 2017.gada 8.februārī IZM organizētajā informatīvajā seminārā republikas pilsētu un novadu izglītības pārvalžu vadītājiem un izglītības speciālistiem, un profesionālās izglītības iestāžu direktoriem, IZM pauda savu redzējumu par pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas kārtības izmaiņām, kas līdz šim darba grupā nemaz netika apspriestas, ir bažas, ka arī šīs darba grupas darbs var izrādīties veltīgs. Tādēļ LIZDA Valde, 2017.gada 15.februārī, pieņēma lēmumu izstrādāt kritērijus, kādai būtu jābūt pedagogu profesionālās darbības kvalitātes vērtēšanas kārtībai, prezentēt tos 2017.gada 15.martā LIZDA Padomes sēdē un piedāvāt savu redzējumu par to gan sabiedrībai, gan IZM.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats