24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Izglītība, kursi, semināri » RPIVA nevis reorganizē, bet likvidē, lai glābtu LU
RPIVA nevis reorganizē, bet likvidē, lai glābtu LU
Autors: BNA / 25. janvāris 2017, 9:23
Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) tiek likvidēta, lai glābtu Latvijas Universitāti (LU), šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs Jānis Vētra.


Vētra uzsvēra, ka RPIVA tiek likvidēta, nevis reorganizēta, un iemesls šādai rīcībai no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) puses esot resursu nepietiekamība, proti, LU attīstībai esot nepieciešami resursi - studējošie, mācībspēki un nauda, tāpēc tai pievieno RPIVA, kurai nekādu problēmu neesot.

Pieņemot lēmumus par augstskolu nākotni, IZM esot izvēlējusies primāri atbalstīt tās, kas attīsta zinātni, vērtēja Vētra.

Vētra lēsa, ka pēc RPIVA likvidācijas precedenta nākamās rindā varētu būt visas reģionālās augstskolas - Ventspils, Liepāja, Valmiera. "Ar šo [RPIVA likvidāciju] resursu taupīšana nebūs izsmelta," izteicās Vētra, "tas ir precedents, kad līdzekļu trūkuma dēļ likvidē augstskolu, lai glābtu citu augstskolu."

Esošo valsts augstskolu tīklu Vētra uzskata par optimālu, un drīzāk esot jāskatās uz privātā sektora optimizēšanas iespējām. Pēc viņa vārdiem, četras privātās augstskolas Latvijā "ir ļoti neskaidrā situācijā". Kā šādas augstskolas viņš nosauca Starptautisko praktiskās psiholoģijas augstskolu, Eiropas tālmācības augstskolu, Sociālo tehnoloģiju augstskolu un Latvijas Biznesa koledžu.

AIP šonedēļ ir saņēmusi dokumentus par RPIVA likvidēšanas plāniem un sniegs savu atzinumu par ieceri, piebilda Vētra.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats