23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Izglītība, kursi, semināri » Šadurskis sola: Līdz 2020.gadam citu augstskolu reorganizācija nav paredzēta
Šadurskis sola: Līdz 2020.gadam citu augstskolu reorganizācija nav paredzēta
Autors: BNA / 17. janvāris 2017, 9:59
Līdz 2020.gadam citu augstākās izglītības iestāžu institucionālā reorganizācija nav paredzēta, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).


Šadurskis norādīja, ka pagaidām ir plāns reorganizēt vienīgi Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA), to pievienojot Latvijas Universitātei (LU). Citu augstskolu reorganizācija līdz 2020.gadam nav paredzēta.

Šadurskis uzsvēra, ka no kultūras un mākslas augstākās izglītības iestāžu reorganizācijas nebūtu nekāds labums, tāpat kā no reģionālo augstskolu, kā arī Sporta akadēmijas reorganizācijas. Vienlaikus viņš norādīja, ka visas valsts augstākās izglītības iestādes skars programmu konsolidācija.

Ministrs atkārtoja jau iepriekš sacīto, ka Latvijas augstākās izglītības sistēmā vērojama “nesamērīga” augstākās izglītības programmu sadrumstalotība. Tiks vērtētas mācību programmas – tās plānots konsolidēt, lai tostarp novērstu to dublēšanos. Pašlaik valsts augstskolās ir ap 900 studiju programmu, un “mums vajadzētu aiziet līdz 600” studiju programmām.

“Piemēram, varētu konsolidēt ekonomikas un vadības studiju programmas, taču tiks saglabāta iespēja ekonomikas un finanšu zinības apgūt vairākās augstskolās, tādējādi saglabājot veselīgu konkurenci starp augstskolām,” skaidroja ministrs.

Vērtējot studiju programmas un iespējas tās konsolidēt, tiks vētīts, piemēram, tas, cik pēc studijām pelna konkrētās programmas beidzēji.

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apsver iespēju pievienot Rīgas Pedagoģijas un vadības akadēmiju Latvijas Universitātei.

Tiek uzsvērts, ka konsolidācijas rezultātā netiks radīti finansiāli zaudējumi studējošajiem, kā arī netiks ierobežotas viņu tiesības uz izglītību, jo par līdzšinējo studiju maksu viņi studijas varēs turpināt citās augstākās izglītības iestādēs. Studējošajiem tiks nodrošināta iespēja turpināt studijas Latvijas Universitātē, kas īsteno visus akadēmijas īstenotos studiju virzienus, kā arī atbilstošajos studiju virzienos Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Banku augstskolā un Rīgas Tehniskajā universitātē.

Reorganizāciju plānots pabeigt līdz 2017. gada augustam Izmaiņas studiju procesā stāsies spēkā 2017./2018. akadēmiskajā gadā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats