19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Intervijas » Vaidere: runas par mūsu vadošo cilvēku rotēšanu uz Briseli vājina Vienotību; to dara apzināti
Vaidere: runas par mūsu vadošo cilvēku rotēšanu uz Briseli vājina Vienotību; to dara apzināti
Autors: NRA.lv / 20. novembris 2013, 17:41
Par Latvijas novērtējumu Eiropā, par Vienotības vienotību un prognozēm nākotnes politikai saruna ar Eiropas Parlamenta deputāti, profesori, dr.oec. Inesi Vaideri (Vienotība).


– Politiskajos kuluāros klīst runas, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks grib kandidēt uz EP no Vienotības, turklāt būs saraksta galvgalī. Ideoloģiski jau nav nekādu problēmu – viņš savos izteikumos nav mazāk nacionāls kā jūs. Vai ministriem ir jākandidē uz EP?

– Vispirms mums jāizšķiras par to, kurš varētu dot lielāku labumu Saeimā, kurš Eiroparlamentā. Man šķiet neētiskas runas, kas tiek ieplūdinātas presē par to, kāds kuram varētu būt kārtas numurs vēlēšanu sarakstā, ja nodaļas tikai nupat kandidātus ir izvirzījušas. Šobrīd nevienu nav pamata nosaukt arī par saraksta līderi, jo Vienotībā par to neesam lēmuši.

– Vienotībai ir jānes Valdis Dombrovskis kā karogs? Vai valdības nozīmīgās un nodokļu maksātājiem finansiāli smagās kļūdas airBaltic pārņemšanā, Liepājas metalurga, vilcienu iepirkuma konkursu gadījumos neliek šaubīties par to, vai viņš būs arī nākotnē viennozīmīgi pozitīvais līderis?

– Saknes šīm peripetijām ir visai senas un nav radušās Valda Dombrovska valdību laikā. Es uzskatu, ka Dombrovska valdības labo darbu ir krietni vairāk nekā kļūdu. Turklāt šobrīd, pabeidzot grūto «cirpšanas» periodu, Valdis bez kavēšanās ir uzsācis pamatu likšanu valsts ekonomiskajai attīstībai. Domāju, ka viņa līdzsvarojošā attieksme ir palīdzējusi valstij grūtos brīžos. Turklāt – esam Valdim vaicājuši, vai, neskatoties uz to, ka kāds viņu redz eirokomisāra vai pat Eiropas Komisijas prezidenta amatā, viņš ir gatavs turpināt premjera darbu. Viņš ir atbildējis apstiprinoši. Runas par mūsu vadošo cilvēku rotēšanu uz Briseli vājina Vienotību, neizslēdzu, ka tas tiek darīts apzināti.

– Eirokomisāra kandidatūrai gan izskan arī Solvitas Āboltiņas vārds. Vai tas nevājina partiju?

– Es varu teikt ar pārliecību, ka Solvita Āboltiņa ir ļoti laba partijas vadītāja. Viņa spēj panākt līdzsvaru tajā uzskatu dažādībā, kas Vienotībā pastāv. Solvitai ir lieliski izdevies saturēt kopā partiju. Taču viņas izglītība, valodu zināšanas un politiskā stāja ļautu sekmīgi pretendēt arī uz Eiropas komisāra posteni. Bet šis pagaidām nav tūlīt risināms jautājums.

– Jums pašai arī ir izglītība, valodu zināšanas un stāja – kāpēc pati negribat kandidēt?

– Kā jau minēju, par to vēl neesam diskutējuši. Teorētiski es, protams, šos pienākumus pildīt varētu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Inese Vaidere

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats