28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » IT un sakari » Mediju politika organizatoriskās grūtībās
Mediju politika organizatoriskās grūtībās
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 29. decembris 2014, 12:13
Vēl iepriekšējā koalīcijā tapušais nodoms dibināt palīgu mediju nozarei joprojām buksē.


Uz Kultūras ministrijas sludinātajām vakancēm Mediju politikas nodaļā spēcīgi kandidāti nav pieteikušies. Ierēdņu nodaļas vietā Latvijas mediju politikas problēmas vajadzēja formulēt Kultūras ministrijā dibinātai ekspertu darba grupai, taču darbu aizkavēja jauna vadītāja meklēšana – profesore Inta Brikše aizgāja mūžībā. Tagad viņas pienākumus pārņēmis komunikācijas zinātņu doktors Mārtiņš Kaprāns. Saskaņā ar Kultūras ministrijas plāniem Saeimai nākamajā rudenī būtu jābalso par jaunām iniciatīvām mediju nozares regulējumā. Pirmām kārtām jau tādām, kas stiprinātu un aizsargātu Latvijas informatīvo telpu, kas sistemātiski piedzīvo Krievijas uzbrukumus. M. Kaprāns NRA.lv gan skaidro, ka ar stiprināšanu nav domāta propaganda Latvijas interesēs un, pat ja būtu, neviens to tādā vārdā nesauktu.

Līdz šim mediju ekspertu grupa kopā sanākusi uz divām sēdēm, bet objektīvu apstākļu dēļ darbs atrodas turpat sākuma punktā – problēmu identifikācijas līmenī. Tātad par virzieniem vēl jāvienojas. Līdztekus Latvijas nacionālajai drošībai prioritāri varētu būt mediju politikas un tirgus attiecību jautājumi, īpašumtiesības. Interneta laikmetā arī grūtāk klājas avīzēm. M. Kaprāns tās negrasās slēgt pie mākslīgās elpināšanas iekārtām, taču problēmu varētu risināt caur sabiedrisko pasūtījumu. Tāpat kā tas darbojas elektroniskajos medijos.

Kultūras ministrijas pārstāve Iveta Bērziņa-Bebriša vēsta, ka darba grupas iniciatīvām uz papīra jābūt uzliktām līdz nākamā gada martam. Tad tās tiks diskutētas ar pašiem medijiem un pēc galīgajiem formulējumiem jūnija beigās – rudenī dosies uz valdību un Saeimu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: mediji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats