20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Fotoziņas » ERAB kļuvusi par “Parex bankas” akcionāri
ERAB kļuvusi par “Parex bankas” akcionāri
Autors: BNA / 16. aprīlis 2009, 14:36
Šodien Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) parakstīja līgumu par Latvijas valstij piederošo a/s “Parex banka” akciju iegādi, kā rezultātā ERAB kļuvusi par 25% un 1 akcijas īpašnieci.

Kopumā tika  parakstīti divi līgumi – akciju pirkuma līgums starp Latvijas Republiku, valsts a/s “Privatizācijas aģentūra”, a/s “Parex banka” un ERAB, kā arī akcionāru līgums starp Latvijas Republiku, valsts a/s “Privatizācijas aģentūra”, a/s “Parex banka” un ERAB.

Pēc bankas pamatkapitāla palielināšanas ERAB iegādāsies 57 506 825 “Parex bankas” akcijas. Akciju iegādes cena noteikta 1 lata apmērā par katru akciju.

Viens no akciju pirkuma līguma spēkā stāšanās priekšnosacījumiem ir līguma parakstīšana par ERAB aizdevumu “Parex bankai” subordinētā kapitāla palielināšanai 22 miljonu eiro apmērā. Tāpat nepieciešams saņemt Eiropas Komisijas saskaņojumu papildu valsts atbalstam, ieguldot līdzekļus bankas kapitālā.

Kā ziņots, Ministru kabinets 2009. gada 24. martā atbalstīja ERAB iesaisti bankas pamatkapitālā. ERAB ir liela pieredze banku restrukturizēšanā. Šīs organizācijas iesaistīšanās restrukturējamo banku kapitālā tiek uzskatīta par pozitīvu signālu bankas dzīvotspējai un attīstības potenciālam.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats