19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Finanšu tirgus » Pirmajā pusgadā caur Latvijas savstarpējo aizdevumu platformām finansēti aizdevumi 478 miljonu eiro apmērā
Pirmajā pusgadā caur Latvijas savstarpējo aizdevumu platformām finansēti aizdevumi 478 miljonu eiro apmērā
Autors: bizness.lv / 22. augusts 2018, 11:37
Šā gada pirmajā pusgadā caur Latvijas savstarpējo aizdevumu platformām finansēti aizdevumi 478 miljonu eiro apmērā, kas ir uz pusi vairāk, ja salīdzina ar atbilstošu periodu pirms gada, kad investīciju apjoms sasniedza 208 miljonus eiro, liecina Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas apkopotie dati.


“Savstarpējo aizdevumu platformas no Latvijas ir piemērs tam, kādiem jābūt mūsdienīgiem finanšu pakalpojumiem, kas balstīti uz attīstītiem tehnoloģiju risinājumiem. Inovatīvas tehnoloģijas un pārdomāts klients serviss ir galvenie faktori, kas Latvijas uzņēmumiem ļauj katru ceturksni audzēt savus darbības apjomus un iezīmēt Latvijas vārdu Eiropas alternatīvo finanšu pakalpojumu tirgū,” uzsver Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš.

Šā gada otrajā ceturksnī tika finansēti aizdevumi 271 miljona eiro apmērā, kas ir par 31% vairāk, ja salīdzina ar pirmo ceturksni.

Caur Latvijas platformām tiek finansēti dažāda veida kredīti – gan maziem un vidējiem uzņēmumiem, gan privātpersonām. Latvijas platformās izvietoti kredīti no dažādām valstīm, tai skaitā Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Dānijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Polijas, Spānijas, Rumānijas, Ķīnas u.c.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats