20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Finanšu tirgus » Policija pieliek punktu vērienīgajā lietā par 50 eiro banknošu viltošanu
Policija pieliek punktu vērienīgajā lietā par 50 eiro banknošu viltošanu
Autors: NRA.lv / 26. janvāris 2018, 12:29
Pagājuša gada nogalē Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā 50 eiro banknošu izgatavošanu, glabāšanu un izplatīšanu, kopumā viltojot 1000 banknošu.


Par minēto noziegumu tika aizturētas trīs personas, kuras viltotās banknotes izplatīja ne tikai Latvijas robežās, bet arī ārpus tās.

2015.gada oktobrī VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas īsā laika posmā konstatēja trīs personu grupējumu, kas Rīgā, kādas tipogrāfijas uzņēmuma telpās, nodarbojās ar naudas viltošanu, glabāšanu un izplatīšanu lielā apmērā starptautiskā līmenī.

Izmeklēšanas laikā tika veiktas vairākas kratīšanas, kuru rezultātā izņemti noziedzīgā nodarījuma lietiskie pierādījumi - tipogrāfijas iekārtas un ierīces, dažādas klišejas naudas zīmju reljefa un detaļu izgatavošanai, kā arī izgatavotā un daļēji izgatavotā produkcija 50 000 eiro vērtībā. Neviena no viltotajām 50 eiro banknotēm netika ieviesta apgrozījumā.

VP aizturēja 1965., 1970. un 1988.gadā dzimušos vīriešus, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Sākotnēji vienai no aizturētajām personām tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, savukārt pārējām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 192.panta otrās daļas (2015.gada redakcijā) - par viltotu Latvijā apgrozībā esošu vai apgrozībai paredzētu naudas zīmju izgatavošanu vai šāda viltojuma izplatīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.

Ja aizdomās turēto personu vaina noziedzīgajā nodarījumā tiks pierādīta, viņiem var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats