23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Finanšu tirgus » Par 3,5 miljonu dolāru viltošanu aizturētas 7 personas
Par 3,5 miljonu dolāru viltošanu aizturētas 7 personas
Autors: BNA / 28. aprīlis 2016, 14:34
Valsts policijai izdevies atklāt viltotu ASV dolāru banknošu izgatavošanas vietu, kur kopumā uzieti 3,5 miljoni ASV dolāru, kas ir lielākais konstatētais viltotas naudas daudzums Latvijas vēsturē. Par ASV dolāru viltošanu aizturētas septiņas personas, četrām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Zināms, ka Rīgā viltotos ASV dolārus krāpnieki izplatījuši gan Latvijā, gan Lielbritānijā un ASV.


Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) priekšnieks Pēteris Bauska,runājot par dolāru viltotājiem, norādīja, ka dolāru viltotāji nodarbojās arī ar uzņēmējdarbību, tipogrāfijas atradās Rīgā. “Tie nebija pagrabi, lētas vietas,” teica Bauska. Iepriekš aizturētās personas policijas redzeslokā nebija nonākuši.
Viltotās ASV dolāru banknotes konstatētas no 2014. gada. Tās fiksētas bankās, dažādās tirdzniecības vietās. Pagaidām grūti prognozēt, cik naudas tika laists apgrozībā. “To var tikai minēt pagaidām,” teica Bauska.

Viltotā nauda esot bijusi samērā labas kvalitātes, atsevišķi skaneri to atzinuši kā īstu.
Policijai nav viedokļa, kāpēc noziedznieki izvēlējušies tieši Latviju, kā vietu, kur drukāt naudu.Tāpat likumsargi aizturējuši trīs personu grupu, kura viltojusi eiro. Kopumā atsavināti 200 tūkstoši naudas. “Šis gadījums nav saistīts ar ASV dolāru viltošanu,” teica Bauska. ASV Slepenā dienesta pārstāvis Baltijas valstīs Kristofers Roudijs atzina, ka ar šāda līmeņa viltojumiem un to daudzumu īpaši bieži nesanāk saskarties. Operāciju veikusi policija Latvijā sadarbībā ar ASV varasiestādēm, kā arī ar Eiropolu.

Policija gan nesniedz sīkāku informāciju par vietām, kur atradās tipogrāfijas, kā arī to, ar kādu legālu biznesu nodarbojās personas, kuras viltoja dolārus. Viltotā nauda tika izplatīta arī valūtas maiņas punktos, fiksēti gadījumi, kad šo punktu darbinieki nav bijuši spējīgi naudu atšķirt.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats