19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Finanšu tirgus » Apdraudēti visi iepirkumi virs 5,225 miljoniem eiro
Apdraudēti visi iepirkumi virs 5,225 miljoniem eiro
Autors: BNA / 28. aprīlis 2016, 9:57
Finanšu ministrija brīdinājusi valsts un pašvaldības iestādes uz nenoteiktu laiku atlikt visus iepirkumus, kuros paredzamā līgumcena pārsniedz 5,225 miljonus eiro, jo ierēdņu nolaidības un valdības neizdarības dēļ jaunie iepirkuma likumi joprojām nav pieņemti.


Iepirkumu apturēšana var nopietni ietekmēt daudzas jomas, bet īpaši apdraudēta ir ceļu būves projektu realizēšana.
Šī vismaz 90 miljonus eiro “vērtā” nolaidība var nest katastrofālas sekas Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, norāda laikraksts “Dienas Bizness”.

Izrādās, jau 17.aprīlī beidzās divu ES iepirkuma jomas direktīvu pārņemšanas termiņš. Lai nezaudētu ES fondu naudu, Finanšu ministrija brīdinājusi, ka jāatliek lielu iepirkumu rīkošana līdz brīdim, kad direktīvās paredzētās normas tiks iekļautas Latvijas likumos.

Šobrīd iecerēts lūgt Saeimu jauno Publisko iepirkumu likumu izskatīt steidzamības kārtā, lai netiktu paralizēta Eiropas Savienības fondu investīciju ieplūšana.
Jauns Publisko iepirkumu likums un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums valsts sekretāru sanāksmē izsludināti jau pērn, tomēr līdz šim tālāka virzība to pieņemšanai nav notikusi, jo ir ļoti atšķirīgi viedokļi un notiek dažādu interešu lobēšana, tā ziņo “Latvijas Avīze”.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats