24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Finanšu tirgus » Vācija atbalsta Latvijas iestāšanos eirozonā 2014. gadā
Vācija atbalsta Latvijas iestāšanos eirozonā 2014. gadā
Autors: BNA / 26. oktobris 2012, 11:02
Latvijas valdības sniegtā jaunākā informācija liecina, ka Latvija ir izpildījusi Māstrihtas kritērijus. Kā atzinis Eiropas Komisijas (EK) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Oli Rēns, līdz ar to Baltijas valstij ir ļoti labas izredzes pievienoties eirozonai 2014. gada 1. janvārī. Pēc straujas ekonomiskās attīstības iepriekšējo divu gadu laikā Latvija kļūtu par eirozonas locekli kā otrā Baltijas valsts pēc Igaunijas. 


Vācijas – Baltijas Tirdzniecības kamera Igaunijā, Latvijā, Lietuvā (AHK Baltijas valstīs) atbalsta Latvijas iestāšanos eirozonā galvenokārt tādēļ, ka tas sekmētu Latvijā aktīvo vācu uzņēmumu uzņēmējdarbību. Vācijai Latvija ir nozīmīga ekonomiskā partnere, un sagaidāms, ka kopēja valūta atvieglos divpusējās ekonomiskās attiecības.

„Eiro ieviešana Igaunijā liecina, ka uzņēmumi tikai iegūst no lielākas cenu pārredzamības un novērstām izmaksām saistībā ar valūtas konvertāciju darījumos,“ uzsver AHK prezidents Tomass Šolkopfs (Thomas Schöllkopf). „Tā ir laba zīme, ka Latvija jau tagad izpilda Māstrihtas kritērijus un līdz ar to ir gatava turpmākai integrācijai Eiropā.“ 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eirozona, Vācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats