19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Vanšu tilta remonts būs dārgāks nekā plānots
Vanšu tilta remonts būs dārgāks nekā plānots
Autors: NRA.lv / 6. februāris 2019, 10:11
Iepirkuma procedūras izmaiņu dēļ ieilgusi gandrīz pirms gada slēgto Vanšu tilta kāpņu atjaunošana, turklāt provizoriskās būvdarbu izmaksas ievērojami sadārdzinājušās, vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

Vanšu tilta kāpnes par bīstamām tika atzītas pagājušā gada pavasarī, un kopš tā laika tās ir slēgtas. Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins iepriekš norādīja, ka kāpņu atjaunošana varētu izmaksāt aptuveni 100 000 eiro.

Tomēr būvniecības konkursa dalībnieki novembrī atzinuši, ka šāda summa ir pārāk maza, un kāpņu atjaunošanas reālās izmaksas sasniegšot vismaz 170 000 eiro.
Izmaksu pieauguma dēļ Rīgas domes Satiksmes departamentam nācies mainīt iepirkuma procedūru, kas kāpņu atjaunošanu paildzinājis, vēsta raidījums. Jaunais konkurss par kāpņu atjaunošanu noslēgsies šajā nedēļā. Konkursā esot pieteikušies divi pretendenti.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada nogalē Rīgas domes Satiksmes departaments izsludināja iepirkumu, lai atrastu Vanšu tilta kāpņu pārbūves darbu veicējus. Sākotnēji bija plānots, ka konkursa pretendenti savus pieteikumus var iesniegt līdz 18.janvārim. Vanšu tilta kāpņu pārbūves būvprojekts jau ir veikts, un tā izstrāde izmaksāja 11 856 eiro.

Pērn pavasarī Vanšu tiltam daļēji nobruka ar vienām kāpnēm saistītās konstrukcijas. Konstrukcijas nobruka pie kāpnēm, kas no Vanšu tilta ved lejā uz 11.novembra krastmalu.

Kopš 2018.gada marta tilta kāpnes Daugavas labajā krastā ir slēgtas, vienlaikus daļēji ierobežojot arī gājēju plūsmu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats