19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Bijušais finanšu ministrs: Nākamais budžets varētu sākt strādāt no marta
Bijušais finanšu ministrs: Nākamais budžets varētu sākt strādāt no marta
Autors: BNA / 19. decembris 2018, 13:01
Nākamā 2019. gada budžets Latvijā labākajā gadījumā varētu sākt strādāt no marta, šorīt intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” izteicās bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš norādīja, ka patlaban Latvijas ekonomiskie rādītāji ir salīdzinoši labi, bet tie var būt vēl krietni labāki. Savukārt bez apstiprināta nākamā gada valsts budžeta Latvija it kā dzīvojot pagātnē.

“Mēs nevaram novirzīt sabiedrībai to, ko mēs varētu atļauties. Tas ir politiķu un prezidenta uzdevums pēc iespējas ātrāk izveidot valdību un tikt pie normāla budžeta,” uzsvēra Vilks.

Situācija gan esot bēdīga, jo tagad, kad ekonomika aug un nav nekādu satricinājumu, mēs esam nonākuši situācijā, kad nākamais budžets labākajā gadījumā varētu sākt strādāt no marta.

Tajā pašā laikā viņš pozitīvi novērtēja to, ka Latvija vairs neveido budžetu tikai vienam gadam, bet gan trim gadiem.

Savukārt runājot par iesāktajām valdības reformām vairākās nozarēs, bijušais finanšu ministrs norādīja, ka tās ir jāpaveic pēc iespējas ātrāk. “Cik ilgi mēs runāsim par reformām – veselība, izglītība, reģionālā attīstība. Nodokļus labāk būtu vispār neaiztikt tagad, nav ko tracināt cilvēkus ar kaut kādām jaunām pieejām nodokļu jomā, mums ir jāizstrebj tas, kas ir jau pašlaik noticis, lai var saprast, ko tālāk darīt,” piebilda Vilks.

Ņemot vērā savilktās “sarkanās līnijas”, viņš pieļauj, ka četru gadu laikā Ministru prezidents varētu mainīties pat trīs reizes.

Jau vēstīts, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus budžeta un finanšu vadības likumā, kas paredz, ka nākamā gada budžeta izdevumi nevarēs pārsniegt vidēja termiņa budžeta ietvara likumā attiecīgam gadam noteiktos izdevumus.

Papildus atbalstīts arī opozīcijas deputāta Vjačeslava Dombrovska (S) ierosinājums papildināt likumu par budžetu un finanšu vadību, nosakot, ka finanšu ministrs 2019. gadā novirza 8,3 miljonus eiro Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieku darba samaksas paaugstinājumam.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats