25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Latvijas Banka: Nākamgad Latvijas ekonomikai svarīgākais būs Moneyval ziņojums
Latvijas Banka: Nākamgad Latvijas ekonomikai svarīgākais būs Moneyval ziņojums
Autors: LTV / 3. oktobris 2018, 11:02
Nākamgad būtiskākais būs Eiropas Padomes ekspertu komitejas naudas atmazgāšanas novēršanas pasākumu un terorisma finansēšanas novērtējums “Moneyval”, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.


Viņš skaidroja, ka galvenie riski pašlaik ir ārējie un to dēļ var palēnināties ekonomikas izaugsme. “Ja pasaules ekonomika bremzējas, ņemot vērā, ka mēs esam maza un atvērta ekonomika, tas mums uzreiz trāpīs,” skaidroja Kazāks.

Ja Latvijas uz nākamā gada “Moneyval” progresa ziņojuma laiku nespēs izpildīt noteiktās prasības, tad var būt problēmas ar maksājumu sistēmu, piemēram, pieeju citu valstu maksājumu sistēmām. Tas savukārt sadārdzinātu resursu cenas.

“Ja mēs skatāmies uz valdības nākamā gada darbiem, tad, manuprāt, viennozīmīgi viens no galvenajiem ir tikt galā ar finanšu sistēmu, stabilitātes riskiem, naudas atmazgāšanas problēmām un terorisma finansēšanas problēmām,” bilda Kazāks.

Tajā pašā laikā viņš arī piebilda, ka pašlaik Latvijā tiek sperti pareizie soļi šajā jomā, taču jāņem vērā, ka gads ir ļoti īss laiks. Tāpēc, viņaprāt, jānosprauž ļoti ambiciozi mērķi un to sasniegšanai institūcijām cieši jāsadarbojas ik dienu.

Foto: F64 




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats