23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Ātrie padomi veselīgu finanšu uzturēšanā
Ātrie padomi veselīgu finanšu uzturēšanā
Autors: Publicitātes materiāls / 3. aprīlis 2018, 10:27

Moderna cilvēka diena ir tik ļoti aizņemta ar dažādiem pienākumiem, tikšanām un pasākumiem, ka neatliek daudz laika, lai papildus pievērstos arī efektīviem personīgo finanšu uzlabošanas uzdevumiem. Tāpēc esam padarījuši šo darbiņu jūsu vietā, vienuviet apkopojot padomus veselīgu personīgo finanšu uzturēšanā. Ja esat īpaši darbīgi – šos uzdevumus iespējams izpildīt pat viena mēneša laikā, bet varat arī izvēlēties jums nozīmīgākos un ķerties klāt pie to izpildes. 



1. Pierakstiet visas savas parādsaistības.

Parādu nomaksa var mērķis, kuru par prioritāro uzliekat jebkurā gada posmā (ne tikai iestājoties jaunajam gadam). Bet pirmais solis šī mērķa sasniegšanā ir izveidot sarakstu ar visām parādsaistībām, lai jums būtu skaidrs priekšstats par to – cik tad īsti tie jums izmaksā ik mēnesi. Reizēm mēs domās nepiefiksējam visas ierīces, kuras esam iegādājušies uz nomaksu, tāpēc izmantojiet vienkāršas MS Excel salīdzināšanas tabulas, kurās pārskatāmi varēsiet visu uzskaitīt pēc jūsu izvēlētām kategorijām. Izveidojiet sarakstu ar katru parādu, tā apjomu un pašreizējo procentu likmi. Kad saraksts gatavs, varat ķerties klāt parādu atmaksas plāna izveidei, lai būtiski samazinātu to apmērus nākamo 6, 12 vai 24 mēnešu laikā.

2. Ik mēnesi atmaksājiet vairāk par minimālo summu savas kredītkartes kontā.

Neļaujiet terminam “minimālais maksājums” sajaukt jums prātu!. Kad runa ir par kredītkartes pārtēriņa atmaksu, norēķini tikai minimālā atmaksas apmēra ietvaros padara jūs par procentu likmju vergiem un jūsu kredītsaistības var vilkties pat gadiem. Tāpēc vislabākais risinājums ir ik mēnesi maksāt vairāk nekā minimāli noteikto apmēru, pat ja varat atļauties klāt pielikt vien 5 eiro, ilgtermiņa perspektīvā tas noteikti palīdzēs.

3. Aprēķiniet sava parāda dienas procentu likmi.

Ja jums ir studentu kredīts, hipotēka dzīvesvietai vai kāds cits no “labajiem parādiem”, jums tik un tā ir vērts parēķināt, cik šāds parāds jums procentos izmaksā katru dienu. Jūs, iespējams, tad mainīsiet savas domas par to, cik gan “labs” šāds parāds ir. Izmantojiet šo vienkāršo formulu, lai noteiktu dienas procentu likmes apmēru: (procentu likme) x (pašreizējais pamatsummas atlikums) ÷ (dienu skaits gadā) = dienas procentu likme.

4. Automatizējiet savus uzkrājumus.

Jums ir sajūta, ka vispār nevarat atļauties veikt jebkādus uzkrājumus? Šeit ir viens triks, ko mums iesaka somu personīgo finanšu informatīvā tiešsaistes vietne – heti24.fi, un ko ir vērts izmēģināt pat tad, ja ienākumi ir ļoti zemi – automatizējiet savus uzkrājumus. Neatkarīgi no tā, cik lielu vai mazu jūs izvēlaties summu, kuru varētu novirzīt uz krājkontu (kura izveide teju ikvienā bankā ir bez maksas un arī pārskaitījumi uz krājkontu ir bez komisijas maksas), viss, kas jums ir nepieciešams, iestatīt automātisko maksājumu. Ja jums ir zināms savas algas saņemšanas datums – izvēlieties šo dienu, lai automātiski novirzītu vismaz 5 eiro no algas uz krājkontu. Ticiet mums – jūs šīs summas trūkumu nemanīsiet, bet krājkontā tā sev ik mēnesi piesaistīs vēl uzkrājumu procentus.

5. Iestatiet kalendāra atgādinājumus.

Esiet savu finanšu pilnīgā kontrolē, iestatot atgādinājumus sava virtuālajā vai papīra formāta kalendārā par visiem maksājumiem, kas jums ir jāveic noteiktos datumos, piemēram, kredītkartes pārtēriņa atmaksa, studentu aizdevuma atmaksa un jebkuras citas finanšu saistības. Uzstādiet atgādinājumus, lai tie jūs laicīgi brīdinātu par tuvojošajiem maksājumiem un brīdinātu par kādiem citiem darījumiem, kuru apmaksas datumu nokavēšana jums nebūtu vēlama. Šis piecu minūšu darbiņš var palīdzēt izvairīties no nokavētiem maksājumiem, nokavējuma procentu uzrēķināšanas maksām un citām dārgām kļūdām.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats