28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Ministrs: Nodokļu maksātāju naudu ABLV Bank glābšanā neieguldīs
Ministrs: Nodokļu maksātāju naudu ABLV Bank glābšanā neieguldīs
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 22. februāris 2018, 13:20
Nodokļu maksātāju naudu “Vienotība”, nedz arī kāda cita partija ABLV Bank glābšanā neplāno ieguldīt, šorīt intervijā LTV raidījuma “Rīta Panorāma” atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).


Viņš norādīja, ka tiek runāts par aizdevuma izsniegšanu ABLV Bank pret ķīlu, kas būtu Latvijas valsts parādzīmes.

ABLV Bank jau Latvijas Bankai lūgusi piešķirt aizdevumu līdz 480 miljonu eiro apmērā, ieķīlājot daļu no bankas rīcībā esošajiem vērtspapīriem.

Kā zināms, ņemot vērā bankas ABLV Bank lūgumu un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atbalstošo viedokli, Latvijas Bankas padome ir pieņēmusi lēmumu par aizdevuma piešķiršanu ABLV Bank 97.5 miljonu eiro apmērā pret drošu, augsti likvīdu vērtspapīru ķīlu. Banka gan aicinājusi palielināt summu.

Pagaidām gan nav zināms, vai banka aizdevumu piešķirs. Kā zināja stāstīt ministrs, pirmais aizdevums ABLV Bank līdz vakardienai neesot bijis realizēts un ķīla neesot bijusi iesniegta.

Vienlaikus viņš norādīja, ka valdība neatbalstīt bankas glābšanu no nodokļu maksātāju naudas.

Jau vēstīts, ka ABLV Banka Korupcijas skandālā iesaistītā “ABLV Bank” ir nolēmusi lūgt aizdevumu Latvijas Bankai (LB) līdz 480 miljoniem eiro, pretī ieķīlājot daļu savu vērtspapīru, tādējādi cenšoties stabilizēt bankas darbību. Vienlaikus banka norāda, ka no valsts neprasīs nevienu centu.

Bankas rīcībā šobrīd ir pieejami vērtspapīri gandrīz 1,57 miljardu eiro apmērā.

Tikmēr Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) svētdien ārkārtas padomes sēdē, izpildot Eiropas Centrālās bankas (ECB) instrukciju, ir pieņēmusi lēmumu ABLV Bank, AS uz laiku noteikt maksājumu ierobežojumus, liedzot veikt debeta operācijas klientu kontos jebkurā valūtā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats