19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » LB piešķir ABLV 97,5 miljonu eiro aizdevumu; Latvijas valsts nepalīdzēs
LB piešķir ABLV 97,5 miljonu eiro aizdevumu; Latvijas valsts nepalīdzēs
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 19. februāris 2018, 12:25
Latvijas Banka (LB) piešķīrusi “ABLV Bank” aizdevumu 97,5 miljonu eiro apmērā pret vērtspapīru ķīlu. Tikmēr finanšu ministre Dana Reizniece – Ozola (ZZS) paziņojusi, ka, Latvijas valsts neriskēs ne ar vienu savu eiro.

Ņemot vērā bankas “ABLV Bank” lūgumu un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atbalstošo viedokli, Latvijas Bankas padome ir pieņēmusi lēmumu par aizdevuma piešķiršanu “ABLV Bank” 97.5 miljonu eiro apmērā pret drošu, augsti likvīdu vērtspapīru ķīlu.

“Šajā finanšu tirgus darījumā nekādā veidā netiek izmantoti valsts budžeta līdzekļi. Īpaši jāuzsver, ka vērtspapīru ķīlas vērtība būtiski pārsniedz aizdevuma apjomu,” uzsvērusi banka.

Tikmēr finanšu ministre intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” norādījusi, ka kopumā finanšu situācija ir stabila, un noguldītāji var būt droši.

“Nekas traks nav noticis, ja tā drīkst teikt. Pārējām bankām ir ļoti laba kapitāla un likviditātes struktūra (..) Arī ar ABLV mēs tiksim galā,” sacīja Reizniece-Ozola.

Viņa atkārtoti akcentēja, ja banka valstij lūgs palīdzību, tad to vērtēs ECB un FKTK, taču “Latvijas valsts neriskēs ne ar vienu savu eiro”.

Jau vēstīts, ka ABLV Banka Korupcijas skandālā iesaistītā “ABLV Bank” ir nolēmusi lūgt aizdevumu Latvijas Bankai (LB) līdz 480 miljoniem eiro, pretī ieķīlājot daļu savu vērtspapīru, tādējādi cenšoties stabilizēt bankas darbību. Vienlaikus banka norāda, ka no valsts neprasīs nevienu centu.

Bankas rīcībā šobrīd ir pieejami vērtspapīri gandrīz 1,57 miljardu eiro apmērā.

Tikmēr Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) svētdien ārkārtas padomes sēdē, izpildot Eiropas Centrālās bankas (ECB) instrukciju Nr. ECB-SSM-2018-FCMC-1, ir pieņēmusi lēmumu ABLV Bank, AS uz laiku noteikt maksājumu ierobežojumus, liedzot veikt debeta operācijas klientu kontos jebkurā valūtā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats