28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » ABLV noliedz FinCEN pārmetumus
ABLV noliedz FinCEN pārmetumus
Autors: NRA.lv / 14. februāris 2018, 11:09
AS ABLV Bank" ir iepazinusies ar ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) sniegtā ziņojuma priekšlikumu attiecībā uz ABLV banku. Pēc sākotnējās informācijas izpētes tā uzskata, ka tajā izmantota nepatiesa informācija. Ziņojumā arī neesot ņemta vērā būtiska informācija par bankas pēdējos gados paveikto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.


A/S "ABLV Bank" uzsver, ka sagatavotais ziņojums ir departamenta priekšlikums, par kuru 60 dienu laikā var iesniegt rakstiskus iebildumus. Banka šobrīd izskata iespējas, lai FinCEN pārskatītu savus priekšlikumus. Banka pieliks visas pūles, lai atspēkotu izteiktos apgalvojumus. Tā cieši sadarbojas ar regulatoru, lai atklāti sniegtu visu nepieciešamo informāciju.

ABLV banka uzsver, ka savā darbībā konsekventi ievēro starptautiskās, tajā skaitā Latvijas un Eiropas Savienības likumus un prasības. Pēdējo gadu laikā ABLV banka ir pielikusi milzīgas pūles, lai pilnveidotu iekšējās kontroles sistēmas, tajā skaitā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas riska un sankciju riska pārvaldīšanas jomā.

Pēdējo divu gadu laikā banka ir veikusi vairākas neatkarīgas pārbaudes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā, tai skaitā sadarbībā ar ASV konsultantiem Navigant Consulting un K2 Intelligence. Abu konsultantu ieteikumi ir izpildīti.

Tāpat banka sadarbojas ar stratēģisko konsultantu no ASV "Financial Integrity Network" (FIN), atbilstības jautājumos par nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats