24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Augustā nodokļu veidā iekasēts par 5% vairāk nekā plānots; astoņos mēnešos kopā par 1%
Augustā nodokļu veidā iekasēts par 5% vairāk nekā plānots; astoņos mēnešos kopā par 1%
4. septembris 2017, 15:27
Latvijā šī gada augustā kopējie nodokļu ieņēmumi par 5% pārsnieguši plānoto, liecina Valsts Kases sniegtā informācija.


Pievienotās vērtības nodokļa veidā iekasēts par 7% vairāk nekā bija plānots, veidojot 2017.gada valsts budžetu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa veidā – par 2% vairāk, akcīzes nodokļa veidā – par 2% vairāk, bet solidaritātes nodokļa veidā – par 81% vairāk.

Tāpat janvārī veiksmīgi iekasētas sociālās apdrošināšanas iemaksas – to izpilde pārsniegta par 4%.

Vienīgā nodokļu pozīcija, kurā iekasētais naudas apjoms nesasniedz plānoto, ir uzņēmumu ienākumu nodoklis – tā izpilde ir 90% apmērā.

Savukārt šī gada pirmajos astoņos mēnešos kopumā nodokļu ieņēmumi pārsnieguši plānoto par 1%.

Iedzīvotāju ienākumu nodokļa veidā gada astoņos mēnešos iekasēts par 4% vairāk nekā bija plānots, veidojot 2017.gada valsts budžetu. Akcīzes nodokļa veidā – par 1% vairāk, solidaritātes nodokļa veidā – par 28% vairāk, bet pievienotās vērtības nodoklis un uzņēmumu ienākuma nodoklis šajā periodā iekasēts 100% apmērā. Savukārt sociālās apdrošināšanas iemaksas iekasētas 2% apmērā virs plānotā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis norāda, ka šie rezultāti liecina gan par veiksmīgu politiku ekonomikas attīstības jomā, gan arī par pirmajiem rezultātiem, uzlabojot nodokļu iekasēšanas darbu. "Tendences liecina, ka valdība sasniegs noteiktos mērķus tautsaimniecības attīstības jomā," tā M. Kučinskis.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats