25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Mirskis, iespējams, izšķērdējis Eiroparlamenta līdzekļus
Mirskis, iespējams, izšķērdējis Eiroparlamenta līdzekļus
Autors: NRA.lv / 17. maijs 2017, 11:36
Valsts policija sākusi kriminālprocesu par Eiropas Parlamenta līdzekļu izkrāpšanu. Šajā kriminālprocesā varētu būt iesaistīts arī bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Aleksandrs Mirskis, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Aleksandrs Mirskis Eiropas Parlamenta deputāta pienākumus pildīja no 2009. līdz 2014.gadam. Eiropas Savienības birojs krāpšanas apkarošanai "Panorāmai" apstiprina, ka A.Mirskis bijis viņu redzeslokā, tomēr šobrīd plašākus komentārus nesniedz. 

Saskaņā ar LTV rīcībā esošo neoficiālo informāciju Mirskis, iespējams, nepamatoti un neatbilstoši mērķiem varētu būt iztērējis 45 tūkstošus eiro Eiropas Parlamenta līdzekļiem, raksta NRA.LV

 Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas- par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no dieviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

A.Mirskis uz LTV sūtītajiem jautājumiem atbildes nosūtīja ar savas palīdzes starpniecību. "Man nekas nav zināms par tādu kriminālprocesu. Ja tiktu ierosināts kriminālprocess attiecībā pret Aleksandru Mirski, es vismaz tiktu izsaukts uz policiju, man piešķirtu kādu statusu, vai tiktu izvirzīta apsūdzība, bet visa tā nav un nevar būt, jo man nekad nav bijusi piekļuve Eiropas līdzekļiem," norādīts žurnālistiem nosūtītajā atbildē.

Pats Mirskis šo informāciju saista ar vēlēšanām un politiskajiem konkurentiem Daugavpilī. Viņš kandidā ar pirmo numuru no partijas "Alternatīva" sarkasta.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats