19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Nodokļu reformas pieņemšanu nevar atlikt par mēnesi, brīdina premjers
Nodokļu reformas pieņemšanu nevar atlikt par mēnesi, brīdina premjers
Autors: BNA / 3. maijs 2017, 17:10
Nodokļu reformas pieņemšanu nevar atlikt par mēnesi, šodien valdības sēdē ministriem uzsvēra premjers Māris Kučinskis (ZZS), aicinot tos atbalstīt Nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2020.gadam ar nosacījumu, ka Finanšu ministrija aktualizēs pamatnostādnes pēc 1.jūnija, kad tiks panāktas vienošanās par līdz šim neatrisinātiem jautājumiem.


“Ja pagarināsim lēmuma pieņemšanu par mēnesi, ar to arī stāsts beigsies,” atzina Kučinskis.

Jau vēstīts, ka arī pēc koalīciju partiju – Zaļo un zemnieku savienības, Nacionālās apvienības un partijas “Vienotība” – pārstāvju sēdes trešdien “Vienotība” nav gatava atbalstīt Finanšu ministrijas (FM) virzīto nodokļu reformu.

“Vienotības” ministri šīs dienas valdības sēdē, kad tiks lemts, vai apstiprināt FM nodokļu reformu vadlīnijas, plāno nebalsot vai arī neatbalstīt Finanšu ministrijas izstrādāto un virzīto nodokļu reformu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis gan atzina, ka par spīti tam, ka “Vienotība” neatbalsta nodokļu reformu, tā trešdien, 3.maijā, valdības sēdē tiks skatīta. Premjers aicinājis “Vienotību” fiksēt partijai neskaidros jautājumus, par ko nepieciešama papildu diskusija.

Jau vēstīts, ka “Vienotība” otrdien, 2.maijā, nolēma neatbalstīt FM izstrādātās nodokļu reformas pamatnostādnes, jo uzskata, ka reformas piedāvājums nav pietiekami kvalitatīvi izstrādāts.

Finanšu ministrei piedāvājums jāpārstrādā, lai Ministru kabinetā iesniegtu izsvērtu piedāvājumu, kas saskaņots ar ministrijām, valdības sociālajiem partneriem un dažādu nozaru nevalstiskajām organizācijām, norāda partija “Vienotība”.

“Vienotības” ieskatā FM piedāvājumā nav ietverti risinājumi ne finansējuma nodrošināšanai veselības aprūpes sistēmai, ne sociālās apdrošināšanas sistēmas ilgtspējai un sociālā budžeta stabilitātei, kā arī pastāvīga finansējuma nodrošināšanai valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats