20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » “Vienotība” aicinās premjeru ar nodokļu reformu nesteigties
“Vienotība” aicinās premjeru ar nodokļu reformu nesteigties
Autors: BNA / 24. aprīlis 2017, 16:17
Koalīcijas partija “Vienotība” plāno aicināt Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) uz frakcijas sēdi, lai saņemtu atbildes uz visiem jautājumiem saistībā ar nodokļu reformu.


Neraugoties uz ieceri par nodokļu reformas pamatnostādnēm lemt šonedēļ piektdien, “Vienotība” aicinās premjeru uz frakcijas un valdes sēdi nākamnedēļ, 3.maijā.

Viņš gan uzsvēra, ka konceptuāli politiskais spēks pret reformu neiebilst, tomēr ir būtiski saprast ieceres par veselības nozares plānoto finansējumu, kā gūt atbildes uz citiem jautājumiem.

“Vienotība” jau iepriekš paudusi, ka ir svarīgi, lai pieteiktais ambiciozais plāns sasniedz izvirzīto mērķi – sabiedrības drošības un labklājības veicināšanu ilgtermiņā, visupirms domājot par sociālā budžeta ilgtspējas nodrošināšanu un ilgtspējīgas veselības aprūpes sistēmas finansēšanas modeļa izveidi.

Bažas “Vienotības” domes pārstāvju vidū raisīja nodokļu reformas rezultātā paredzamais apjomīgais pašvaldību ieņēmumu kritums. Nodokļu reformas rezultātā nedrīkst ciest pašvaldību ieņēmumi, savukārt precīzi un samērīgi kompensācijas mehānismi pašvaldību zaudējumu segšanai jāparedz caur esošo nodokļu pārdali vienotas nodokļu politikas ietvaros, pauda partijas domes pārstāvji. VIENOTĪBAS pārstāvji noraidīja iespēju pašvaldību zaudējumus segt dotāciju veidā.

Jau vēstīts, ka turpinot darbu pie jau 2016. gada nogalē pieteiktās nodokļu reformas, Finanšu ministrija (FM) nosūtīja saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018. – 2021. gadam projektu. Atzinumi tiek gaidīti līdz 24. aprīlim, lai jau 28. aprīlī to varētu izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats