17. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Rūdolfs, Viviāna
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » SVF paaugstina pasaules ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam
SVF paaugstina pasaules ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam
Autors: BNA / 19. aprīlis 2017, 11:25
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) paaugstinājis globālās ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam. Norādot, ka globālās ekonomikas atveseļošanās uzlabojas un paātrinās, SVF eksperti noteikuši, ka izaugsme šogad būs straujāka par iepriekš prognozēto.


Valūtas fonda pārstāvji informē, ka pasaules tautsaimniecība šogad pieaugs par 3,5% jeb par 0,1 procentu vairāk, nevis 3,4%, kā tika lēsts janvārī. Globālās ekonomikas izaugsmes prognozi SVF paaugstinājis pirmo reizi pēdējos divos gados.

Pozitīvas tendences būs vērojamas arī nākotnē. Pēc SVF ekspertu prognozēm, gadā pasaules ekonomika pieaugs par 3,6%, bet līdz 2022. gadam izaugsmes temps varētu sasniegt 3,8%.

19 valstu eirozonas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu SVF šogad un nākamgad lēš attiecīgi 1,7% un 1,6% apmērā. Šim gadam ekonomikas izaugsmes prognoze paaugstināta par 0,1 procentpunktu, bet nākamajam gadam tā saglabāta nemainīga.

Savukārt ASV ekonomika šogad varētu palielināties par 2,3% un 2,5%. Ķīnas ekonomikas pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam SVF paaugstinājis attiecīgi par 0,1 procentpunktu un 0,2 procentpunktiem – līdz 6,6% un 6,2%, bet Krievijas IKP gan šogad, gan nākamgad pieaugs par 1,4%.

Vienlaikus gan SVF pārstāvji norāda uz vairākiem riskiem, kas varētu apdraudēt šīs prognozes. Starp tiem ir finanšu sistēmas regulējošo noteikumu atvieglošana, protekcionisma ieviešana un imigrācijas ierobežošana, kas ir ASV prezidenta Donalda Trampa politikas programmas pamatā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats