18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Rostovskis: Atliekot nodokļu reformu, Latvija turpinās zaudēt konkurētspēju
Rostovskis: Atliekot nodokļu reformu, Latvija turpinās zaudēt konkurētspēju
Autors: BNA / 11. aprīlis 2017, 9:51
Atliekot nodokļu reformu, Latvija turpinās zaudēt konkurētspēju un var zaudēt laiku, kamēr vajadzības nekur nepazudīs un sekas var būt nepatīkamas, brīdināja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis.


Intervijā Latvijas Radio Rostovskis norādīja, ka Finanšu ministrijas iecerēto nodokļu reformu nevar atlikt un tagad svarīgi nonākt pie pie vienotas politikas, kas ir saprotama, viegli administrējama un reģionāli konkurētspējīga. Pēc LTRK priekšsēdētāja vārdiem, Finanšu ministrija iet šajā virzienā.

Rostovskis uzsvēra, ka reformas īstermiņā var kādai grupai būt neizdevīga, taču, lai reformu veiksmīgi īstenotu un saņemtu tās augļus nākotnē, sabiedrībai jāpanāk vienošanās un jāpaceļas virs šībrīža vēlmēm, lai ieraudzītu nākotnes labumu.

Viņš atgādināja, ka uzņēmēji jau sen norādīja, ka nodokļu reformu rezultātā jāpanāk, lai valstī ir vairāk nodokļu maksātāju, jāpalielina uzņēmumu pelnītspēja un godīgu nodokļu maksātāju motivācija, jārada lētāka un vienkāršāka nodokļu samaksāšanas sistēma.

“Līdz šim nodokļu politika bija kā “sega ar kaudzi ielāpu”, valdības mainījušas un dažādi lobiji kaut ko ietekmējuši, un tā veidojās ļoti sarežģīta un grūti pārvaldāma nodokļu politika,” uzsvēra Rostovskis.

Šodien notiek Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTKR), Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) un Latvijas Bankas preses konference par vidēja termiņa nodokļu stratēģiju un tās ilgtermiņa ieguvumiem Latvijas ekonomikai.

Preses konferencē piedalīsies LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs, LTRK prezidents Aigars Rostovskis, LBAS priekšsēdētājs Edvīns Baldzēns un pārstāvis no Latvijas Bankas. Katra no organizācijām skaidros, kāpēc plānotā nodokļu reforma ir jāievieš, kādi plānoti tās ieguvumi gan uzņēmējiem, gan jebkuram iedzīvotājam Latvijā.

Pēdējā gada laikā vairākas organizācijas kopā ar Finanšu ministriju, Latvijas Banku un dažādiem ekspertiem strādā pie vidēja termiņa nodokļu stratēģijas izstrādes, kuras pamata būtība ir samazināt darbaspēka nodokļus, kā arī radīt investīcijām un uzņēmējiem pievilcīgu vidi. Notiek regulāras ekspertu tikšanās, un norit darbs ne tikai pie galvenajām plānotajām izmaiņām, bet arī detaļām un valsts budžeta iztrūkuma būtiskāko kompensējamo mehānismu izstrādes. Visas iesaistītās puses, pamatojoties uz pētījumiem un aprēķiniem, diskutē par pieņemamākajiem kompromisiem, lai tādējādi panāktu Nacionālajā attīstības plānā paredzēto “ekonomikas izrāvienu”.

Preses konferencē plašāk stāstīs par vidēja termiņa nodokļu stratēģijas ieguvumiem, kā iedzīvotājiem, tā uzņēmējiem, līdzsvarojot nodokļu apjomu, gan darba spēkam, gan biznesam.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats