28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » SVF atliek lēmumu par jaunu maksājumu Ukrainai
SVF atliek lēmumu par jaunu maksājumu Ukrainai
Autors: BNA / 20. marts 2017, 17:24
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) atlika direktoru padomes sēdi, kurā pirmdien, 20.martā, bija paredzēts lemt par viena miljarda dolāru maksājumu Ukrainai.


SVF direktoru padome svētdien atjaunoja sēžu plānu un sēdi par Ukrainas maksājumu, kas bija paredzēta pirmdien, atlika uz nenoteiktu laiku. Fonds uzstāj, ka vēlas redzēt precizētus valsts ekonomikas rādītājus, ņemot vērā, ka ir ievesta separātistu kontrolēto Austrumukrainas teritoriju blokāde.

Kā zināms, Starptautiskais valūtas fonds septembrī atsācis starptautiskā aizdevuma maksājumus Ukrainai, ko SVF pērn apturēja sakarā ar bažām par korupciju šajā valstī.

SVF piešķīra Ukrainai vienu miljardu dolāru, jeb apmēram 900 miljonus eiro no pagājušā gada aprīlī apstiprinātās aizdevuma programmas.

Kopš pērnā augusta Ukraina nebija saņēmusi jaunus SVF maksājumus no 17,5 miljardu ASV dolāru lielās starptautiskā aizdevuma paketes, kura tika apstiprināta pērnajā aprīlī. SVF pārstāji uzsver, ka Ukraina ir panākusi ievērojamu progresu makroekonomiskās stabilitātes atjaunošanā. Taču valstij aizvien ir nepieciešams pievērst lielāku uzmanību cīņā pret korupciju.

SVF Ukrainai kopumā plāno aizdot 15,5 miljardus eiro. Līdz šim brīdim piešķirta apmēram trešā daļa no šiem līdzekļiem, kas paredzēti ekonomikas stabilizēšanai un valdības tēriņu finansēšanai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats