19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » LZA viceprezidents: MK noteikumi par Eiropas naudas apguvi ir nepamatoti
LZA viceprezidents: MK noteikumi par Eiropas naudas apguvi ir nepamatoti
Autors: BNA / 14. februāris 2017, 12:09
Mēs esam uzlikuši pilnīgi nepamatotus Ministru kabineta (MK) noteikumus Eiropas naudas apguvei, un tie ir vienkārši jānovāc, šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) viceprezidents Andrejs Ērglis.



Viņš uzsvēra, ka zinātnē vispirms ir jārada un tālāk notiek likumdošanas maiņa. “Mēs esam uzlikuši pilnīgi nepamatotus MK noteikumus Eiropas naudas apguvei. Tie ir vienkārši jānovāc,” sacīja Ērglis.

Viņš norādīja, ka Ministru kabineta noteikumi Eiropas fondu naudas apguvē ir liela problēma.

“Skaidri redzu, ka mums tiešām ir ko darīt arī zinātnes konsolidācijā,” sacīja Ērglis, norādot, ka mērķiem jābūt ambicioziem. “Dažreiz mums pārmet, ka zinātne ir ļoti saskaldīta. Tā ir liela taisnība. Mums ir ko darīt zinātnes konsolidācijā. Mums jābūt ambicioziem,” sacīja asociētais profesors.

LZA esot plāns radīt lielu platformu, “kur šīs lietas izdarīt”.

Otrdien, 14.februārī, Rīgas motormuzejā LZA pasniegs balvas par gada sasniegumiem zinātnē. LZA viceprezidents uzsvēra, ka Latvijā, salīdzinot ar citām valstīm, ir laba matemātika, atsevišķas nozares medicīnā, kā arī Latvijā ir ļoti labi fiziķi.

Latvijas Zinātņu akadēmija, izvērtējot vairāk nekā 50 iesniegtos priekšlikumus dažādās zinātņu nozarēs, ir nosaukusi vienpadsmit nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē 2016. gadā, kā arī sešus projektus, kuri saņems LZA atzinības rakstus.

Gada balva par nozīmīgākajiem sasniegumiem zinātnē tiek pasniegta kopš 2002. gada. Tai savus sasniegumus var pieteikt universitātes, institūti, zinātniskie centri, kā arī LZA locekļi. Pieteikumus sākotnēji vērtē LZA zinātņu nodaļas, bet pēc tam vairākās kārtās – LZA prezidijs, kas arī izveido galīgo sarakstu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats