20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Finanses, apdrošināšana » Latvijā otrs zemākais budžeta deficīts no IKP
Latvijā otrs zemākais budžeta deficīts no IKP
Autors: BNA / 23. janvāris 2017, 15:44
Latvijā pagājušā gada trešajā ceturksnī bija otrs mazākais vispārējās valdības budžeta deficīts attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP) Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina pirmdien publicētie ES statistikas departamenta «Eurostat» jaunākie dati, kas apkopoti par 18 ES dalībvalstīm.


Saskaņā ar tiem mūsu valsts budžeta deficīts pērn jūlijā-septembrī bija 0,4% no IKP. Tāds pats deficīts bijis arī Bulgārijā, bet mazāks tas bijis vien Igaunijā un Austrijā (abās valstīs -0,2%).

Lielāko budžeta deficītu trešajā ceturksnī uzrādījusi Beļģija (-3,8% no IKP), Lielbritānija (-3,7%) un Francija (-3,5%).

Kopumā budžeta deficīts reģistrēts 14 ES dalībvalstīs, bet pārējās četrās valstīs, par kurām pieejami dati, fiksēts pārpalikums: Čehijā (+1,3% no IKP), Zviedrijā (+0,9%), Nīderlandē (+0,4%), kā arī Vācijā (visās valstīs +0,3%).

Salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli-jūniju valsts budžeta bilance uzlabojusies septiņās valstīs, par kurām pieejami dati: Austrijā (+0,7 procenta punkti), Slovākijā un Somijā (abās valstīs +0,6 procenta punkti), Čehijā (+0,5 procenta punkti), Zviedrijā (+0,4 procenta punkti), kā arī Latvijā un Lielbritānijā (+0,3 procenta punkti).

Pārējās 11 valstīs, par kurām pieejami dati, budžeta bilance jūlijā-septembrī ar iepriekšējo trīs mēnešu periodu pasliktinājusies. Lielākais kritums reģistrēts Maltā (-3,8 procenta punkti), Slovēnijā (-1,1 procenta punkts), kā arī Bulgārijā un Portugālē (abās valstīs -1 procenta punkts). Igaunijā ceturkšņa izteiksmē budžeta bilances pozīcijas pasliktinājušās par 0,2 procenta punktiem.

Trešajā ceturksnī sezonāli izlīdzinātais vispārējās valdības deficīts ES bija 1,9% no IKP, bet eirozonā tas bija 1,7%. Pagājušā gada aprīlī-jūnijā tas bija 1,8% ES un 1,5% eirozonā.

Dati par Lietuvu un vēl deviņām ES dalībvalstīm nav pieejami.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats