19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Dienas tēma » Lembergs: Latvija kā investīciju vieta tiek diskreditēta
Lembergs: Latvija kā investīciju vieta tiek diskreditēta
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 10. aprīlis 2018, 17:28
Aizliegums apkalpot čaulas kompānijas un lēmums būtiski samazināt nerezidentu īpatsvaru Latvijas bankās diskreditē mūsu valsti kā potenciālo investīciju vietu ārvalstu uzņēmējiem, otrdien žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.


Šajās dienās Latvijā norisinās Latvijas–Centrālāzijas biznesa forums, taču, kā norādīja Ventspils mērs, “šāda veida forums ir pilnīgā pretrunā ar banku politiku, jo neviens no šo valstu uzņēmējiem kādā Latvijas bankā savu kontu neatvērs.”

Pēc Lemberga sacītā, valdības iecere samazināt nerezidentu īpatsvaru līdz 5% Latvijas bankās ir absolūti nelikumīgs uzstādījums, tāpēc ka Latvijas normatīvajos aktos nav tādu likumu, kas regulētu šo normu. “Sanāk, ka tādas prasības ir pilnīgi nelikumīgas,” uzskata politiķis.

“Situācija ir tāda, ka nerezidentiem atvērt kontu Latvijā šobrīd ir tikpat kā neiespējami. Tā ir milzīga procedūra un milzīgas problēmas,” pauda Lembergs.

Pēc viņa sacītā, vienīgā iespēja ir atvērt kontu Vācijā un apkalpot saimniecisko darbību Latvijā no Vācijas. “Jā kādam jāmaksā skaidrā naudā, tad tā ir zināma problēma,” piebilda Ventspils mērs.

“Šobrīd Latvija kā investīciju vieta tiek diskreditēta. Latvija intensīvi attīsta attiecības ar Indiju un Ķīnu, bet viņi visi ir nerezidenti. Viņiem atvērt kontu un uzsākt saimniecisko darbību Latvijā ir pilnīgi neiespējami,” pretrunīgo situāciju skaidroja Lembergs.

Jau vēstīts, ka šodien valdība skata jautājumu par augsta riska klientu finanšu operāciju ierobežojumiem Latvijas finanšu sektorā.

Finanšu ministrija (FM) ir izstrādājusi grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā ar mērķi stiprināt finanšu sistēmu, samazinot paaugstināta riska darījumu skaitu ar īpaši augsta riska klientiem, kas ir čaulas veidojumi un atbilst noteiktām pazīmēm. Tāpat grozījumi paredz veicināt informācijas apmaiņu starp likuma subjektiem un tiesībaizsardzības iestādēm finanšu noziegumu apkarošanai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats