23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Dienas tēma » Sankcijas pret Krieviju tiks pagarinātas, paziņo Rinkēvičs
Sankcijas pret Krieviju tiks pagarinātas, paziņo Rinkēvičs
Autors: BNA / 15. jūnijs 2017, 16:05
Ekonomiskās sankcijas pret Krieviju tiks pagarinātas un paliks spēkā vismaz līdz nākošā gada sākumam, intervijā Latvijas Radio apliecināja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).


Viņš uzsvēra, ka situācija Austrumukrainā ir saasinājusies. Turpinās kaujas un bojā gājuši vairāk karavīru. Tāpat Krievija savā kontrolē aizvien tur anektēto un Ukrainai piederošo Krimu.

“Kopumā nav izpildīts neviens punkts, kas ļautu atcelt sankcijas pret Krieviju,” uzsvēra Rinkēvičs, apliecinot, ka sankcijas pret Krieviju paliks spēkā un diskusijas par to nebūs.

Kā zināms, plašas ekonomiskās sankcijas Krievijas banku, naftas un aizsardzības sektoriem tika noteiktas pēc tam, kad 2014.gada jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolē esošās Austrumukrainas daļas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Eiropas Savienība neizslēdz iespēju piemērot Krievijai jaunas sankcijas, ja tā turpinās agresiju Sīrijā, īpaši uzlidojumus Alepo pilsētai. Tāpat sankcijas tiks piemērotas, ņemot vērā aizvien pieaugošo Krievijas lomu Ukrainas krīzē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats