25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Dienas tēma » Lembergs: Opozīcija saprot, ka ar godīgām metodēm neuzvarēs, plāno veikt provokācijas
Lembergs: Opozīcija saprot, ka ar godīgām metodēm neuzvarēs, plāno veikt provokācijas
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 31. maijs 2017, 16:21
Tuvojoties priekšvēlēšanu aktivitāšu izskaņai, pagājušajā nedēļā trīs politisko partiju – Vienotības, Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu Apvienības (LRA) – apvienotā saraksta Ventspilī pārstāvji, lai novērstu jebkādas šaubas par godīgu vēlēšanu norisi un nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas visiem partiju sarakstiem Ventspils pilsētas vēlēšanās, ar iesniegumu vērsušies Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), lūdzot atļauju nepārtrauktai vēlēšanu procesa novērošanai gaidāmajās vēlēšanās. Atsaucoties uz Ventspils opozīcijas šaubām, Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars paziņoja, ka CVK neesot identificējis likuma pārkāpumus, līdz ar to nav pamata rosināt komisijas atcelšanu. 


Savukārt Ventspils mērs Aivars Lembergs sava iknedēļas preses konferencē brīdina – viņa politiskie konkurenti, visticamāk, plāno izjaukt vēlēšanas Ventspilī un iespējamie darbības scenāriji esot vairāki.

Kā klāsta Ventspils mērs, viņa rīcībā ir nonākusi neoficiāla informācija, kas liecina, ka viņa politiskie oponenti, kas Ventspilī kandidē apvienotajā sarakstā ar Ģirtu Valdi Kristovski (V) priekšgalā, iespējams, plāno veikt provokācijas, kuru mērķis esot izjaukt vēlēšanas.

Lembergs norāda, ka šobrīd it kā tiekot uzpirkti cilvēki, kuri uzdodoties par lieliem Lemberga faniem, nodarbotos ar balsu uzpirkšanu it kā Lemberga interesēs un tādā veidā padarītu šīs vēlēšanas pēc būtības par farsu. Tāpat klīstot runas, ka oponenti plānojot veikt aģitāciju par Lembergu vēlēšanu iecirkņos, kas ar likumu nav atļauts, un tādā veidā "norautu" šīs vēlēšanas Ventspilī. Papildus tam tiekot strādāts pie tā, lai kādā no vēlēšanu iecirkņiem pārņemtu uz īsu brīdi varu, "nozagtu vēlēšanu biļetenus" vai arī "samainītu urnas", un šim mērķim tiekot algoti pat privātdetektīvi.

“Nākamais virziens – iebiedēt vēlētājus, kuri strādā AS Baltic Coal Terminal, Ventspils Tirdzniecības Osta, AS Kālija Parks, Latvijas Naftas Tranzīts un citos (Rūdolfa Meroni kontrolētajos) uzņēmumos. Viņiem esot jābalso par Kristovska sarakstu,” pauž Lembergs, klāstot, ka, lai pierādītu, ka viņi nobalsojuši par “pareizo” sarakstu, viņiem būs jāparāda vēlēšanu urnās neiemestās vēlēšanu zīmes.

Lai nepieļautu nekādas provokācijas vēlēšanu laikā, Ventspils pilsētas dome vērsīsies ar iesniegumu tiesībsargājošās iestādēs un Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

“Kāpēc Kristovskis tā dara? Sociālās aptaujas rāda, ka “Latvijai un Ventspilij” ir vairāk kā četras reizes lielāks atbalsts nekā Kristovska partijai. Kristovskis saprot, ka ar godīgām metodēm vēlēšanās uzvarēt nevar,” norāda Lembergs, piebilstot, ka galu galā viss būs vēlētāju rokās un  viņš cer, ka tiks nodrošinātas godīga un taisnīga vēlēšanu norise Ventspilī.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats