20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Dienas tēma » Valsts nepiešķirs “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai” garantiju kredītam
Valsts nepiešķirs “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai” garantiju kredītam
Autors: BNA / 28. novembris 2016, 13:51
Valsts nevar piešķirt AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” valdības garantijas bankas kredīta nodrošināšanai.


Tā žurnālistiem paziņoja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis. Jarockis norādīja, ka Likums par budžetu un finanšu vadību neparedz iespēju privātajiem komersantiem, kāds ir “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca”, saņemt valsts galvojumu.

Vienlaikus viņš norādīja, ka ministra plāno tikties ar uzņēmuma pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju.

Jau vēstīts, ka pie valdības, lūdzot valsts garantijas kredītsaistību segšanai, vērsās grūtībās nonākusī Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca, kas ir viens no lielākajiem šīs Latgales pilsētas uzņēmumiem, kam citādi draud masveida darbinieku atlaišana.

Rūpnīca norāda, ka vienošanās ar “Swedbank” attiecībā uz kredītlīgumiem, kuru darbības termiņš beidzas šogad, pret “Swedbank” nav panākta. Atteikums saistīts ar rūpnīcas finanšu situāciju un bankas pārliecības par pasūtījumu apjoma palielināšanos trūkumu.

Rūpnīca skaidro, ka problēmas saasinājās pēc tam, kad ES pret Krieviju ieviesa sankcijas. Tieši tad bija plānota rūpnīcas modernizācija, lai pārorientētu savu eksporta tirgu uz ES. Situāciju pasliktina apstāklis, ka uzņēmumam nav pieredzes starptautiskajos konkursos. Politiskā krīze skāra rūpnīcu sarežģītā brīdī, kad prāvi līdzekļi tika investēti iekārtās, taču tās vēl nesasniedza pilnu jaudu.

Turklāt ar visām uzņēmuma iespējām ražot tramvajus, elektrovilcienus un citu sliežu transportu tam nav iespējas piedalīties starptautiskajos konkursos pieredzes trūkuma dēļ. Uzņēmuma vienīgā pieredzes gūšanas iespēja ir saņemt pirmos pasūtījumus no pašvaldībām un valsts uzņēmumiem savā valstī.

Kopš pērnā gada sākuma no Daugavpils Lokomotīvju rūpnīcas un tās saistītajiem uzņēmumiem atlaisti vairāk nekā 400 darbinieki.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats