19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Būvniecība, arhitektūra » Kā tiek izstrādāti individuālie ģimenes māju projekti SIA Arhitekt?
Kā tiek izstrādāti individuālie ģimenes māju projekti SIA Arhitekt?
Autors: Publicitātes materiāls / 11. aprīlis 2018, 10:37
Brīdī, kad pieņemts lēmums būvēt savu privātmāju, nākamais solis pēc apbūves gabala iegādes ir izvēlēties ēkas projektu. SIA “Arhitekt” piedāvājumā ir gan gatavi māju projekti, gan individuāla projektu izstrādāšana.


Individuāli izstrādātie ģimenes māju projekti atšķiras ar savu unikalitāti. Individuāli izstrādātā privātmājas projektā būs tieši iecerētais plānojums, visas nepieciešamās palīgtelpas, vajadzīgais istabu un labierīcību skaits. Arī stilistiski māja ir tieši tāda, kādu to vēlas klients. 

SIA Arhitekt ģimenes māju projekti tiek izstrādāti trijos posmos. Pirmais posms, vēl pirms tikšanās ar klientu, ir sagatavošanas darbi. Visērtākais veids ir uz epasta adresi info@arhitekt.lv nosūtīt: 

a) Zemesgrāmatas un robežu plāna kopiju. 
b) Ēkas idejas aprakstu vai skici, fotogrāfijas, kā arī zemes gabala foto. 
c) Informāciju par vēlamajām komunikācijām.
d) Tehniskos noteikumus (ja tādi ir). 
e) Zemes gabala topogrāfisko plānu, kā arī grunts ģeoloģisko izpēti (ja tā ir veikta).

Pēc dokumentu izvērtēšanas arhitektu biroja speciālisti sagatavo  atbildes e-pastu, kurā nosūta Projektēšanas izmaksu piedāvājumu. Tāpat klients tiek konsultēts par optimālāko ēkas izvietojumu apbūves gabalā. 

Pēc tam, kad klients ir akceptējis piedāvājumu, savā epastā saņem Līgumu. Tiekoties arhitektu birojā klātienē tiek atbildēti visi neskaidrie jautājumi un tiek parakstīts Līgums. 

Projektēšana ir nākamais posms. To uzsākot klients saņem pirmo rēķinu  un Zemes gabala inženiertopogrāfisko plānu ēkas piesaistei zemes gabalā un Zemes gabala inženierģeoloģisko izpēti ēkas pamatu projektēšanai (ja vien šie divi darbi nav izdarīti jau iepriekš). Tāpat tiek veikta tehnisko noteikumu pasūtīšana inženierkomunikāciju pieslēgumu projektēšanai.

Šajā laikā, kas parasti ilgst 2 līdz 4 nedēļas, tiek sagatavots būvprojekts minimālā sastāvā. Šajā periodā klients tiek iepazīstināts ar: 
  • stāvu un jumta plāniem
  • fasādēm un ēkas griezumu 
  • ēkas novietojumu zemes gabalā
Brīdī, kad ir saņemta zemes gabala topogrāfija, būvprojekts minimālā sastāvā (MBP) ir pabeigts un nodots saskaņošanai teritoriāli atbilstošajā būvvaldē. Aptuveni piecu nedēļu laikā būvvalde izskata projektu un sniedz būvatļauju. Šo piecu nedēļu laikā tiek izstrādāts būvprojekts pilnā sastāvā (BP) un klients tiek iepazīstināts ar projekta galīgajiem rasējumiem, kuros tiek iekļautas: 
  • Teritorijas daļa 
  • Arhitektūras daļa
  • Būvkonstrukciju daļa
Saskaņošana
Brīdī, kad ir saņemti dokumenti no būvvaldes, klients saņem otro rēķinu un  saskaņotā projekta ģenerālplānu ar būvvaldes zīmogu un būvatļauju ar projektēšanas nosacījumiem.

Šajā brīdī būvprojekts tiek izstrādāts pilnā sastāvā, kas aizņem 2 nedēļas. Pēc būvprojekta pabeigšanas notiek skaņošana instancēs (to skaits atkarīgs no projektējamo komunikāciju daudzuma). Noslēdzošais posms ir būvprojekta iesniegšana būvvaldē, kur to akceptē un izsniedz būvatļauju ar atzīmi Drīkst uzsākt būvdarbus. Šajā posmā klients saņem noslēdzošo rēķinu un visus dokumentus, kas ļauj uzsākt būvdarbus. 

Kādēļ izvēlēties tieši SIA Arhitekt?

Kopš 2007.gada arhitektu biroja kolektīvs ir specializējies tieši privātmāju projektēšanā. Sākot ar 2014.gadu Arhitekt.lv piedāvā vairāk kā 900 tipveida privātmāju projektus, kā arī nodrošina augsti kvalitatīvu darbu izstrādājot individuālos privātmāju projektus. Biroja mājas lapā apkopotas SIA “Arhitekt” klientu atsauksmes, kurās novērtēta speciālistu profesionalitāte, atsaucīgums un skaidrība par izmaksām. Pieteikties konsultācijai var zvanot pa tālruņa nr. +371 24200500 vai rakstot uz info@arhitekt.lv vai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats