19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Būvniecība, arhitektūra » VNĪ vadītājs: Būvniecības procesus kavē būvnieku nepamatotie solījumi
VNĪ vadītājs: Būvniecības procesus kavē būvnieku nepamatotie solījumi
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 14. novembris 2017, 15:40
Ne mazums gan Rīgas, gan citu pilsētu ēkas ir katastrofālā stāvoklī un grauj pilsētas kopskatu. Kā intervijā Latvijas Radio atzina valsts AS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadītājs Ronalds Neimanis, iemesls dažādu valsts objektu būvniecību ieilgumam ir tādēļ, ka tiek doti nepamatoti solījumi par to, cik ātri būvniecību varētu pabeigt.


Lai labotu esošo situāciju, Neimanis norāda, ka pašlaik precīzāk pārskata gan objektu izmaksas, gan termiņus.

“Tam par iemeslu bijusi gan nepietiekama priekšizpēte, nekvalitatīvi būvniecības projekti, kas radušies, iepērkot lētākos projektētājus, nevis izvēloties saimnieciski izdevīgāko procesu,” informēja Neimanis.

Tāpat viņš uzskata, ka ir neapmierinoša projektu vadības komandas kapacitāte.

Tuvojoties simtgadei, daudzi projekti jau esot pabeigti vai finiša taisnē, tomēr Okupācijas muzeja pārbūvi, varētu izdoties tikai uzsākt.

Jau nesen tika minēts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izteica pārmetumus VNĪ, kas pārvalda un attīsta valsts nekustamos īpašumus, saistībā ar kavēšanos attiecībā uz Okupācijas muzeja būvprojektu.

„Ir panākta būtiska projekta virzība. Novembrī plānojam iesniegt būvprojektu skaņošanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM). Ja neradīsies papildus šķēršļi projekta tālākajos soļos un plānotā būvniecības iepirkuma 2. kārta noritēs raiti – tad 2018. gada 2. ceturksnī VNĪ noslēgs līgumu ar būvniekiem. Nākotnes nama pamatakmens 2018.gadā ir jāieliek!” sacīja VNĪ valdes locekle K.Gruškevica.

VNĪ plāno būvdarbu iepirkuma 2. kārtas izsludināšanu uzreiz pēc būvprojekta ekspertīzes un tā iesniegšanas VARAM. Tā kā projekta gaitā notikušas būtiskas izmaiņas, precizēts projekta īstenošanas termiņš būs zināms pēc būvniecības iepirkuma 2.kārtas pabeigšanas.

Projektā paredzēta LOM ēkas rekonstrukcija un piebūves “Nākotnes nams” izbūve, pamatā saglabājot arhitekta Gunāra Birkerta ideju – 2001. gadā G. Birkerta dāvinātās Okupācijas muzeja pārbūves skices. Projektam 2016. gada 8. septembrī piešķirts nacionālo interešu objekta statuss.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats