19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Būvniecība, arhitektūra » Rīgas universālais termināls rekonstruēs piestātnes
Rīgas universālais termināls rekonstruēs piestātnes
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 24. novembris 2016, 11:35
Rīgas brīvostas uzņēmums SIA Rīgas universālais termināls (RUT) ir noslēdzis vienošanos ar hidrotehniskās celtniecības kompāniju BMGS par divu termināla teritorijā esošo piestātņu rekonstrukciju.


Rīgas brīvostas pārvalde piestātnes ZO1 un ZO2 ir nodevusi ilgtermiņa nomā RUT, un šāgada sākumā Rīgas brīvostas valde atbalstīja uzņēmuma plānu uzsākt rekonstrukcijas projektu. Pašreiz piestātņu rekonstrukcijas projekts ir apstiprināts Rīgas pilsētas būvvaldē, saņēmis visus nepieciešamos saskaņojumus un ir uzsākti celtniecības darbi, raksta NRA.LV.

Ar BMGS noslēgtā vienošanās paredz abu piestātņu pagarināšanu, akvatorijas padziļināšanu un lietus kanalizācijas izvada izbūvi, informē Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne.

Rīgas universālais termināls ir viens no straujāk augošajiem termināliem Rīgas ostā. Uzņēmums apkalpo vairāk nekā trīs miljonus tonnu kravu gadā un kravu apjoma ziņā ir piecu lielāko ostas terminālu vidū. Uzņēmums piedāvā dažādu beramkravu un ģenerālkravu pārkraušanas pakalpojumus, konteineru kraušanu, uzglabāšanu un apstrādi, kravu uzglabāšanu saldētavās, kā arī dzelzceļa vagonu uzglabāšanu. 2013. gadā uzņēmumu iegādājās Mitsui & Co. meitasuzņēmums Singapūras kompānija Portek International. Rekonstrukcijas projekts paredz ZO1 piestātnes pagarināšanu dienvidu virzienā 50 metru garumā, sasniedzot 207 metru garumu. Papildus tiks izbūvēti divi tauvošanās pāļi un ierīkots apgaismojums. Piestātnē ZO2 plānota pagarināšana ziemeļu virzienā par 96,8 metriem, sasniedzot 260 metru garumu. Šajā piestātnē iecerēts veikt arī jaunu zemūdens rievsienu izbūvi.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats