20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Būvniecība, arhitektūra » BVKB: Ēku drošības noteikumu pārkāpumi 40% skolu
BVKB: Ēku drošības noteikumu pārkāpumi 40% skolu
Autors: BNA / 5. septembris 2016, 11:47
Pārbaudot skolu ēkas, 40% gadījumu ir konstatēti ar ēku drošības noteikumu pārkāpumi. Turklāt skolām nesokas ar šo pārkāpumu novēršanu, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktors Pēteris Druķis.

Druķis atklāja, ka Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti vasarā pārbaudījuši 254 skolas, kas ir aptuveni piektā daļa no visām skolām. Druķis stāstīja, ka par bīstamām lielākoties tiek atzītas ēkas, kas ir vecākas par 50 gadiem, ar mūra konstrukcijām un koka pārsedzēm. 40% pārbaudīto ēku tiek atklāti pārkāpumi, kas ir samērā augsts rādītājs.

“Ja jūs ejiet uz objektu, kur zināt – ir paaugstināta bīstamība, tad arī atklāsiet pārkāpumus,” piebilda Druķis, norādot, ka 40% gadījumu var runāt par pārkāpumiem. Viņš atzīmēja, ka problēmas ir visā valstī, gan Rīgā, gan reģionos.

Turklāt skolām ar pārkāpumu novēršanu labi nesokas. “Jārēķinās, ka tās ir nevis privātās ēkas, bet publiskās ēkas, kur jāorganizē publisks iepirkums attiecīgajiem pakalpojumiem.

“Pārkāpumu novēršana nereti tiek darīta bez dokumentiem, pašu spēkiem, vietējie amatnieki mēģina attiecīgās lietas uzlabot. Bet, ja nav darbi saskaņoti un vietējā būvvalde nav devusi atļauju, tad tā skaitās patvaļīgā būvniecība,” skaidroja Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats