20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Būvniecība, arhitektūra » Aizdomās par korupciju aizturēts "Latvijas tilti" vadītājs Genādijs Kamkalovs
Aizdomās par korupciju aizturēts "Latvijas tilti" vadītājs Genādijs Kamkalovs
Autors: BNA / 17. jūnijs 2016, 14:12
Lielākās Latvijas ceļu un tiltu būvniecības kompānijas "Latvijas tilti" valdes priekšsēdētājs Genādijs Kamkalovs tiek turēts aizdomās par kukuļa došanu Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas infrastruktūras direktoram Ģediminam Zumaram. Tiek pieļauts, ka dotais kukulis pārsniedz 9500 eiro.


"Genādijs Kamkalovs, pārstāvot Latvijas kompāniju, kas uzvarējusi vairākos Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas būvdarbu konkursos vairāk nekā desmit miljonu eiro vērtībā, par direkcijā pieņemtiem Latvijas kompānijai finansiāli izdevīgiem lēmumiem vairākās reizēs devis G.Z. kukuli, kas vairāk nekā 250 reizes pārsniedz iztikas minimumu", teikts Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta paziņojumā.

Pavisam nesen, jūnija sākumā "Latvijas tilti" kopā ar Lietuvas uzņēmumu "Borta" uzvarējusi Klaipēdas Valsts jūras ostas rīkotajā iepirkumā par Klaipēdas ostas Malku līča padziļināšanu un krasta aizsardzības sienas izbūvi.

Tāpat gada sākumā "Latvijas tilti" tika atzīta par uzvarētāju Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcijas rīkotajā iepirkumu konkursā par četru piestātņu rekonstrukciju Klaipēdas ostā Lietuvā.

Tie nav vienīgie projekti - "Latvijas Tilti" līdz šim ir realizējusi projektus Klaipēdas ostā. Uzņēmums ir veicis piestātņu Nr. 7 un Nr. 8 rekonstrukciju, kas bija viens no Klaipēdas ostas kopējā modernizācijas plāna posmiem. Klaipēdas pasažieru un kravas termināli, kas ir lielākais terminālis Lietuvā un kam ir unikālas automatizētas Ro-Ro tipa rampas kuģu apkalpošanai, "Latvijas tilti" ekspluatācijā nodeva 2013. gadā.

Savukārt šobrīd aizvien Klaipēdā turpinās divlīmeņu krustojuma pāri dzelzceļam un Nemuno ielai būvniecība, kuru akciju sabiedrība un Lietuvas kompānija UAB “Kauno Keliai” plāno pabeigt šā gada vasarā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats