Vjačeslavs Dombrovskis
politika
Pievienots 2017 gada 18. decembrī | 0 komentāri
Pēdējā ekonomikas krīze Latvijai izmaksājusi dārgi – ekonomikas izaugsmes ziņā zaudēta desmitgade, milzīgs valsts parāda pieaugums, zaudētas darbvietas, ekonomiskie emigranti, kuri devušies darba meklējumos uz ārvalstīm. Ņemot vērā šo augsto cenu, būtu bezatbildīgi neņemt vērā skarbās krīzes mācības, tāpēc nepieciešams savlaicīgi pievērst uzmanību šobrīd būvniecības nozarē notiekošajam.
Pievienots 2017 gada 9. oktobrī | 0 komentāri
OECD (Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija) tikko publicētajā ikgadējā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību ir atzīmēts interesants fakts: "Latvija izceļas kā valsts, kura īstenojusi visvairāk strukturālo reformu. (..) Neskatoties uz šiem panākumiem, ienākumu un produktivitātes atpalicība no augsto ienākumu OECD valstīm paliek liela. Šī atpalicība arī ir lielāka nekā pārējām Baltijas valstīm vai Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm."
Pievienots 2017 gada 30. augustā | 0 komentāri
Pēdējā laikā arvien aktīvāk tiek spriests par to, vai Latvija joprojām ir tilts starp Austrumiem un Rietumiem un, ja ir, tad vai šis tilts ir gana izturīgs. Ir iezīmējušies divi atšķirīgi viedokli. Pirmais – tilts brūk un labi, ka tā! Jo mazāka atkarība no Krievijas un mazāk "politbiznesa", jo labāk, bet tranzīta nozarē strādājošos gan jau varēs pārcelt uz citām, modernām un labi apmaksātām darbavietām. 
Pievienots 2017 gada 2. maijā | 0 komentāri
Likmes, kas tiek liktas uz Kučinska valdības nodokļu reformu, sāk strauji celties.
Pievienots 2017 gada 4. aprīlī | 0 komentāri
Pirms desmit gadiem tas šķita neiespējami, bet nu tas ir fakts – Lielbritānija izstājas no Eiropas Savienības (ES). Un izskatās, ka gan Rīgā, gan Briselē politiķi joprojām atrodas šokā un noliegšanas posmā – laikā kad jārīkojas vadoties no vēsa un racionāla situācijas izvērtējuma.
Pievienots 2017 gada 6. martā | 0 komentāri
Finanšu ministrija un ministre Dana Reizniece-Ozola nupat atklāja diskusiju par vērienīgāko nodokļu reformu pēdējo piecu gadu laikā. Vai šis piedāvājums ir labs? Un kādi ir galvenie izaicinājumi? Piedāvātā nodokļu reforma ietver vairākas labas ziņas ekonomikas attīstībai. Fokusēšos uz divām galvenajām.
Pievienots 2017 gada 23. janvārī | 0 komentāri
Nu jau pirms laba laika secināts, ka Latvijā ir pārāk daudz augstskolu. Ir bijuši vismaz divi mēģinājumi veikt augstākās izglītības strukturālo reformu, un šobrīd mēs piedzīvojam trešo cēlienu. Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) apvienošanu ar Latvijas Universitāti (LU). Vai pareizāk būtu teikt – pievienošanu. Jaunie reformisti proponē, ka jebkāda konsolidācija pati par sevi ir sabiedrības interesēs. Sauklis ir - tie kas nav ar mums ir pret mums!
Pievienots 2016 gada 1. novembrī | 0 komentāri
Līksmi par Latvijas pelnīti augstu 14. vietu Pasaules Bankas Doing Business reitingā, pēc pārdomu brīža nu ir nomainījis apmulsums. No šī reitinga izriet, ka nu jau vismaz gadu dzīvojam un strādājam vienā no pasaules labākajām biznesa vidēm.
Pievienots 2016 gada 6. septembrī | 0 komentāri
Ienākumu nevienlīdzība ir kļuvusi par vienu no galvenajām prioritātēm Rietumvalstu ekonomiskajā un politiskajā dienas kārtībā. Izrādījās, ka neskatoties uz nemitīgi augošo iekšzemes kopproduktu (IKP), šīs izaugsmes augļi tika sadalīti ļoti nevienmērīgi. 
Pievienots 2014 gada 7. maijā | 0 komentāri
Pēdējo mēnešu notikumi Ukrainā kardināli mainījuši ģeopolitisku situāciju mūsu reģionā. Skumji, bet fakts. Saskaņā ar 1994.gada noslēgto līgumu starp Ukrainu un Krieviju (starp līguma pusēm bija arī ASV un Lielbritānija), Ukraina atteicās no saviem kodolieročiem apmaiņā pret teritoriālas integritātes garantijām. Kāds ir šīs vienošanās rezultāts šobrīd skaidri redzams – savstarpējā uzticēšanās reģionā ir dramatiski samazinājusies.
Pievienots 2014 gada 10. februārī | 0 komentāri
Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas, tarifu un tirgus liberalizācijas tēma nokļuva ziņu epicentrā un acu mirklī apauga ar dažiem mītiem, kurus es vēlos kliedēt un arī iespējami vienkārši pastāstīt kā vēsturiski veidojušās elektroenerģijas izmaksas un vai elektrības cenai ir sakars ar tirgus liberalizāciju.
Par autoru
Ph.D. domnīca 'Certus'
Reklāma