Roberts Ķīlis
politika
Aicinu iestāties par pārmaiņām
Pievienots 2012 gada 19. decembrī | 1 komentārs
Drukāt
Aicinu visus cienījamos deputātus pārdomāt savu izvēli rītdienas balsojumā un balsot saskaņā ar savu sirdsapziņu, iestājoties par pārmaiņām un valsts ilgtermiņa interesēm, nevis šauras grupas vēlmi noturēt varu savā nozarē.

Rītdienas balsojums Saeimā par Augstākās izglītības padomes (AIP) sastāvu būs rādītājs tam, cik daudz deputātu reāli atbalsta pārmaiņas augstākajā izglītībā.

Iepriekšējais AIP sastāvs ne vien tiek turēts aizdomās par nekvalitatīva studiju programmu izvērtējuma veikšanu un datu sagrozīšanu, bet arī ir pierādāma padomes neizdarība, pildot likumā noteikto. Balsojot par to pašu cilvēku nonākšanu jaunajā sastāvā, tiks balsots arī pret tiesiskuma un caurspīdības principiem, kurus šī koalīcija nosaukusi par sev svarīgiem.

AIP sastāvā ir cilvēki, kas līdz šim mērķtiecīgi un visiem līdzekļiem kavējuši pārmaiņas augstākās izglītības jomā. Ja tie nonāks padomes jaunajā sastāvā, reformu īstenošana būs divkārt grūtāka.

Šo iemeslu dēļ aicinu deputātus iepazīties ar ministrijas sagatavotajiem argumentiem, kas izsūtīti visu partiju Saeimas frakcijām un atbildīgi pieņemt lēmumu rītdienas balsojumā.

Komentāri:
Njā, 19/12/2012 22:57
Ķīlis vien aizmirsis pieminēt, ka pats palīdzēja NEKĀ PERSONĪGA veidot maldinošo pārraidi par AIP. 1) daudzi dati atkārtojas, jo programmām ir bakalaura, maģistra, doktora līmeņi, skaidrs, ka tajās vērtējums var būt līdzīgs. 2) Bija veselas 2 Leldes Vēberes, tāpēc ārzemju ekspertei radās doma, ka viena no Leldēm vērtē savas augstskolas studiju programmu, kas protams, bija meli. 3) ārvalstu eksperte, uzzinot, ka viņas vērtējums (nedaudz "uzlabots") ir ņemts par pamatu Ķīļa augstskolu topam, bija šokā. To gan NP neparādīja!!! Ķīlis pēdējā gada laikā reāli nav komunicējis ar nozares pārstāvjiem, bet pārmet reformu neatbalstīšanu. Viss, ko viņš ir darījis, nācis klajā ar histēriskiem paziņojumiem vai vienpersoniskiem lēmumiem. Ja gribat vēl faktus, pajautājiet Andrim Teikmaņa kungam vai vēl kādam no otra flanga.
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Latvijas izglītības un zinātnes ministrs
Reklāma