Krišjānis Kariņš
politika
Pievienots 2016 gada 25. novembrī | 0 komentāri
Bieži varam novērot sekojošu ainu - pašvaldība ir atradusi naudu, lai ieklātu jaunus betona bruģus gar ielām, caur parkiem un citur, bet jaunieklātais bruģis neseko cilvēku ierastajām takām un viņi to neizmanto. Cilvēki turpina iet pa iemītām takām, kuras parasti mēdz būt taisnākais un loģiskākais ceļš.
Pievienots 2015 gada 19. martā | 0 komentāri
Reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā un redzot, ka Krievijas prezidents nekautrējas izmantot dabasgāzes piegādes kā reālu ieroci, Eiropas Savienība (ES) ir izstrādājusi plānu, kā samazināt atkarību no Krievijas dabas resursu piegādēm. Plāna stūrakmens ir Eiropas Enerģētikas savienības izveidošana un tā mērķis ir samazināt ES kopējo enerģijas importa atkarību, īpaši no tās galvenās piegādātājvalsts Krievijas.
Pievienots 2014 gada 16. februārī | 0 komentāri
Latvijas enerģētikas tīkli joprojām ir lielā mērā atdalīti no pārējās Eiropas. Mūsu gāzes tīkli ir pilnībā izolēti un esam 100% atkarīgi no «Gazprom» piegādēm un cenām. Elektrības jomā situācija ir nedaudz labāka. Šobrīd Igaunija un Somija ir savienotas ar diviem kabeļiem, kas ļauj veidot konkurenci šo valstu  tirgū. Ar Igaunijas tirgu esam savienoti arī mēs, taču šis savienojums ir fiziski ierobežots.
Pievienots 2013 gada 13. martā | 0 komentāri
Manā ģimenē ir četri bērni un lai cik šokolādes tāfelīšu nebūtu nopirkts, vienmēr bērni prasa vēl. Esmu drošs, ka tā ir visās ģimenēs. Tāda likumsakarība. Līdzīgi notiek arī mūsu sabiedrībā attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu nākamajiem septiņiem gadiem. Valstu vadītāji nupat vienojušies par šo budžetu. Tagad diskusijas pāriet uz Eiropas Parlamentu, kuram jādod piekrišana, lai tas stātos spēkā. Teju visur Latvijā sadzirdu - mēs saņemam netaisnīgi maz naudas no Eiropas.
Pievienots 2012 gada 20. aprīlī | 0 komentāri
Pakāpeniski izejot no ekonomiskās krīzes, mūsu valdībai ir jākoncentrējas uz pasākumiem, kas stimulētu Latvijas ekonomisko izaugsmi. Taču vienlaikus ir jādomā, ko varētu darīt, lai uzlabotu situāciju tiem iedzīvotājiem, kuri nevar piedalīties mūsu valsts ekonomiskajā izaugsmē kā aktīvi darba tirgus dalībnieki. Pārsvarā ir runa par pensionāriem, kuri ir spiesti dzīvot ar fiksētiem ikmēneša ienākumiem.
Par autoru
Eiropas Parlamenta deputāts (Vienotība)
Reklāma