Jānis Bergs
uzņēmējdarbība
Pievienots 2018 gada 3. maijā | 0 komentāri
Kādreiz senos laikos es aizrāvos ar lekciju lasīšanu uzņēmumu vadības studentiem Rīgas Biznesa skolā. Tas nebija maizes darbs, drīzāk hobijs, lai izvēdinātu galvu un satiktu cilvēkus ārpus parastās vides. Papildu ieguvums bija arī iespēja pašam kaut ko jaunu iemācīties, jo zināms, ka vislabākā mācīšanās sanāk, ja mēģini mācīt citus.
Pievienots 2018 gada 8. martā | 0 komentāri
Iepriekšējās divas nedēļas bloga autors pavadīja par Denveru siltākā vietā, pasildīja vecos kaulus un datoru līdzi neņēma, tādēļ arī reportāžas izpalika. Bet nu jau nedēļu esmu atpakaļ Denverā, un šobrīd ir pēdējais laiks pārstāt slinkot un atgriezties ierastajā ritmā.
Pievienots 2018 gada 16. februārī | 0 komentāri
Eju gar lepna restorāna spožajiem logiem un vēroju, kā vieni saposušies bauda dārgus vīnus un cepešus, kamēr citi tiem iztapīgi lej ūdeni, pienes ēdienus, jokojas un cenšas nolasīt katru vēlmi no patronu acīm. Pēdējā laikā mani fascinē jautājums, kāpēc dažiem viss ir pāri pārēm, kamēr lielākajai daļai ir jāskrien tajā trakajā "rat race", lai kaut cik savilktu galus kopā. Lai arī tehnoloģijas kļūst arvien jaudīgākas, tomēr liekas, ka cilvēku nevienlīdzība turpina pieaugt.
Pievienots 2017 gada 8. novembrī | 0 komentāri
Kad biju maziņš, mani vecāki mēdza ceļot un atstāt mani pie vecmāmiņas. Tādās reizēs es ļoti gaidīju viņu atgriešanos un dienas vadīju, skatoties pulkstenī, lai nenokavētu viņu atgriešanās laiku. Atceros kā vakar, cik neizturami lēni man toreiz vilkās laiks. Savukārt, kad paaugos un atradu interesantākas nodarbes, laiks lidoja vēja spārniem. Vienīgi vecāki ar manām interesantajām nodarbēm pārāk apmierināti nebija.
Pievienots 2017 gada 25. jūlijā | 0 komentāri
Iepriekšējā blogā rakstīju par laba darba atrašanas paņēmieniem. Taču ir cilvēki, kuriem negribas būt darbiniekiem un tādēļ viņi kļūst par uzņēmējiem. Parasti visizplatītākais motīvs ir vēlme labi dzīvot, bet mēdz gadīties arī, ka cilvēki kļūst par uzņēmējiem, jo paliek bez darba, vai gluži vienkārši grib realizēt savas idejas vai pierādīt sevi.
Pievienots 2017 gada 18. jūlijā | 0 komentāri
Pagājušās nedēļas blogā dalījos ar savu bēdīgo investēšanas pieredzi dažādos investīciju fondos. Spriežot pēc ievāktās statistikas, šī tēma interesēja daudzus, bet saņēmu arī dažus skarbus pārmetumus par bezkaunīgu reklāmas rakstu rakstīšanu. Varu atklāt, ka ne no viena es naudu par šī bloga rakstīšanu neņemu un rakstu tikai to, kam pats ticu. 
Pievienots 2017 gada 28. februārī | 0 komentāri
Pirms nedēļas ASV bija garā nedēļas nogale. Pirmdien bija "President's day", kas izpaudās kā papildu brīvdiena un ierastās izpārdošanas. Īpaši ar savām atlaidēm mani vajāja Dell Computers, kurš tajā dienā pamanījās atsūtīt kādas septiņas mēstules.
Pievienots 2017 gada 7. februārī | 0 komentāri
Sēžu lidmašīnā no Denveras uz Maiami un klausos austiņās Beach Boys saulainās un bezbēdīgās dziesmas. Mūzika labi piestāv nākamās nedēļas plāniem pavadīt laiku uz kruīza kuģa, kurš kursēs no Fortlauderdeilas uz Jamaiku un atpakaļ.
Pievienots 2017 gada 10. janvārī | 0 komentāri
Jaunais gads ir laimīgi nosvinēts, un pēc divu nedēļu ēšanas un dzeršanas maratona esmu atgriezies Denverā apņēmības pilns vājēt, sportot un domāt pārsvarā labas domas. Ielidojām 1. janvārī, jo bērnam skola sākās jau 3. janvārī un ar skolu šeit jokoties nedrīkst. Uber šoferītis, vedot mūs mājās, apgalvoja, ka Denvera esot starp top ASV pilsētām, kurās prot svinēt Jauno gadu. Tā esot nolēmuši eksperti.
Pievienots 2016 gada 5. decembrī | 1 komentārs
Arvien uzmācīgākās labdarības akcijas liecina par strauju Ziemassvētku tuvošanos. Dažādie mediju pasākumi, kuri izceļ cilvēku labos un varonīgos darbus, ļauj labdarības organizācijām savākt naudiņu un mēdijiem celt savus reitingus. Amerikāņu politiķu jājamzirdziņš ir veterānu aizstāvēšana, tā šajā sezonā ir plaši cilāta tēma. Nu un Trampa jājamzirdziņš ir iet un sarunāt ar kādiem tur kondicionieru ražotājiem, lai tie neaizvāc 1000 darbavietu uz Meksiku. Pat 100 – 200 darbavietu saglabāšana ir nacionālo mediju cienīga tēma. Kas ir Latvijas politiķu jājamzirdziņš, to es diemžēl no Denveras īsti nespēju sadzirdēt. Liekas – bilžu grāmatu izdošana, egles iedegšana, vai jūsmīga lāpu gājienu organizēšana.
Pievienots 2016 gada 15. novembrī | 0 komentāri
Sveiciens visiem Latvijā! Šobrīd sēžu mašīnā, esam atceļā no Albukerkes uz Denveru. Brīvdienās noorganizējās neliels roudtrips uz Rufusa Veinraita koncertu Albukerkē. Jau sen gribēju redzēt mākslinieku dzīvajā – pirms pāris gadiem viņš muzicēja Rīgā, tad uz koncertu netiku, vēlāk speciāli braucu uz Romu, kur koncerts tika atcelts, jo Rufusa lidmašīna aizkavējās laika apstākļu dēļ.
Pievienots 2016 gada 2. novembrī | 0 komentāri
ASV vēlēšanas ir nonākušas finiša taisnē un atgādina kaut ko līdzīgu Anakina Skaivolkera sacensībām filmā "Star Wars: Episode I - The Phantom Menace". Sacīkste mainās tik strauji un pavērsieni ir tik negaidīti, ka neņemos prognozēt šo vēlēšanu iznākumu.
Pievienots 2016 gada 20. oktobrī | 0 komentāri
Viesuļvētra Metjū šajā nedēļā atkāpās, tā arī nenodarījusi nekādus vērā ņemamus postījumus, vienīgi Floridā tās dēļ pagarināja "early voting" balsošanas termiņus.
Pievienots 2016 gada 27. septembrī | 0 komentāri
Pusnedēļa Toronto aizskrējusi nemanot, un pašreiz lidinos mājup uz Denveru. Toronto ir brīnišķīga pilsēta. Īpaši patika gan centrā sabūvētie stikla torņi, gan daudzie parki un smalkie pieminekļi. Tik spīdīgus stikla torņus šādā skaitā neesmu redzējis nevienā citā pasaules pilsētā, turklāt naktī ar gaišajiem logiem tie izskatās pavisam citādi nekā dienā saules apspīdēti.

Pievienots 2016 gada 13. septembrī | 1 komentārs
Ir pagājis apaļš gads, kopš pirmo reizi kā SAF North America pārstāvis piedalījos CTIA izstādē Lasvegasā. CTIA nozīmē "Cellular Telephone Industries Association." Es pats šodien ar interesi izlasīju, ko par CTIA rakstīju pirms gada.
Pievienots 2016 gada 5. septembrī | 0 komentāri
Desmit dienas Rīgā paskrēja vēja spārniem un tagad jau esmu atpakaļ Denverā. Pārmaiņas pēc nerakstu lidmašīnā, bet gan sēžot savā viesistabas dīvānā. Kā parasts, pirmā nedēļa šajā dīķa pusē paiet, cīnoties ar miegu agri vakaros, mošanos ap 3 naktī, kad celties vēl par agru, bet aizmigt vairs nav iespējams. Vienīgā recepte, ko esmu atradis, ir kārtīgi sportot pirms gulēšanas un, naktī pamostoties, iedzert miega zāles. Šādi rīkojoties, džetlegs pāriet aptuveni nedēļas laikā un arī dienā galva strādā normāli, nav tā pretīgā neizgulēšanās un noguruma sajūta.
Pievienots 2016 gada 2. augustā | 0 komentāri
Sveicieni visiem Latvijā! Dzirdu, ka izrakņātās ielas Rīgā sagādā lielas rūpes, kas krietni apgrūtina pārvietošanos pa pilsētu. Tas varētu būt labs pamudinājums doties uz laukiem un baudīt vasaras atvaļinājumus. Latvieši tomēr ir laimīgi ar savām 4 atvaļinājuma nedēļām, jo vairums ASV darbaļaužu ir spiesti samierināties ar tikai divām brīvām nedēļām gadā.
Pievienots 2016 gada 26. jūlijā | 0 komentāri
Pagājušajā nedēļā ASV bija grūti izvairīties no Republikāņu partijas konventa un Donalda Trampa.
Pievienots 2016 gada 19. jūlijā | 0 komentāri
"SAF Tehnika" Amerikas birojs atrodas Denveras piepilsētā Aurorā, kur daudzas noliktavas un plati ceļi, pa kuriem lielās fūres var ērti atvest un aizvest preci. Tā kā Denvera pēdējos gados ļoti strauji attīstās, tad tuvumā visai eklektiski sadzīvo mazas noplukušas mājiņas ar metāla restēm uz logiem, moderni iepirkšanās centri un jaunbūvēti dzīvojamie rajoni. Aurorā ir gan Denveras cietums, gan arī milzīgs Kolorado universitātes medicīnas centrs.
Pievienots 2016 gada 12. jūlijā | 0 komentāri
Denverā ielidoju pagājušajā svētdienā ap deviņiem vakarā. Kādā no blogiem jau rakstīju, ka maija beigās izvācos no iepriekšējā dzīvokļa, mantiņas atstāju noliktavā sakrāmētas kastēs un jūniju pavadīju Latvijā, izbaudot Latvijas garšas un smaržas. Savukārt jauno dzīvokli noīrēju tikai no 1. jūlija – tomēr sanāk vairāku tūkstošu ekonomija, dzīvokļu īre šeit ir ļoti dārga.
Pievienots 2016 gada 4. jūlijā | 0 komentāri
Lidoju United lidmašīnā no Londonas uz Vašingtonu. Izveidojies reflekss, ka vislabāk rakstīt es varu apstākļos, kad esmu iesprostots noslēgtajā lidmašīnas bundžā. Iekšējā sajūta ziņo, ka pienācis laiks pārstrādāt uzsūktos iespaidus un nosūtīt atpakaļ Visumā, ko arī pacietīgi daru.
Pievienots 2016 gada 21. jūnijā | 0 komentāri
Esmu jau trešo nedēļu Latvijā, un šajā laikā viens aplis apiets, katru dienu satiekot kādu no plašā paziņu loka. Daži nāk un jautā par ASV skolām un augstskolām, jo grib uz turieni sūtīt mācīties savus bērnus, citi atkal interesējās par iespēju braukt un strādāt, saņemt vīzu vai zaļo karti.
Pievienots 2016 gada 9. maijā | 0 komentāri
Nedēļa paskrējusi tā, ka neesmu pat paspējis nošķaudīties. Bet pa šo laiku daudz kas noticis. Republikāņu pusē prezidenta kandidātos palicis viens pats Tramps, abu konkurentu kampaņas pēc sagrāves Indianopolisē sagāzās kā kāršu namiņi. Tramps ir vienīgais no ASV vadošajiem politiķiem, kurš ir publiski atbalstījis Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.
Par autoru
Latviešu uzņēmējs, vairāku pazīstamu kompān ...
Vairāk
Reklāma