Imants Liepiņš
pētnieciskais žurnālists
Prognoze: kuri uzvarēs cīņā starp Dienas «aizgājējiem» un Tralmaku?
Pievienots 2009 gada 19. oktobrī | 0 komentāri
Drukāt
Kopš atklātībā izspruka konflikts starp Dienas «sorosītiem» un Tralmaka brigādi, pirmo reizi Tralmaka kompānija izdarījusi ļoti precīzu gājienu: SestDienā publicēts liels, smuks, un pat interesants (lasāms, baudāms!) materiāls par jaunajiem investoriem un tikšanos ar Džonatanu Roulendu. Tas ir ļoti interesants gājiens — atmest cerības patērētājiem kaut ko ieskaidrot ar smuka, gludena PR palīdzību, kuru nav iespējams iebarot pat pašiem piederošajai redakcijai, bet tā vietā uztvert «sorosītu» gājienus un turpināt no tās vietas, kurā «aizgājēji» ir beiguši, un mēģināt ar tiem pašiem paņēmieniem uzklāt virsū savu ziņu! 

Līdz šim spēle, kuras likme bija mediju tirgus daļa (Tralmaka/Roulenda izpratnē) un politiskā ietekme («sorosītu» izpratnē), noritēja vienos vārtos. Jaunā Tralmaka komandas pieeja (t.i., ja viņi to spēs turpināt) rada šaubas, vai tiešām «sorosīti» ir tik neuzveicami pretinieki, bet viņu metodes — nepārspējamas. Ja Tralmaks, Neimanis un Andersone mācīsies no kļūdām, šīs cīņas iznākums nebūs tik iepriekšparedzams, kā likās. 

Lai nebūtu tukša teoretizēšana — vēl viens alternatīvais viedoklis. Ceturtdien paredzētajā un nenotikušajā Ventspils Naftas akcionāru sapulcē satiku vienu no Latvijā gudrākajām un ietekmīgākajām galvām, kas vienlaikus ieņem kādus 20 amatus (valdes loceklis vienā tranzītholdingā, priekšsēdētājs otrā, padomē uz trubas un Kuģniecībā utt., akcionārs tur, akcionārs te utjpr.). Mūsu sarunā izšķīlās šāds slēdziens: strīdā starp «Tralmaka Dienu» un «Sorosa Dienu» uzvarēs… Ventspils. Jo NRA to tik vien gaida kā tirgus piedāvātu iespēju atkal kļūt par lielāko avīzi Latvijā — pēc padsmit gadu pārtraukuma. Tad arī atmaksāsies līdzšinējās ventspilnieku investīcijas medijos.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ekonomikas žurnālists, arīdzan bieži ziņo no ...
Vairāk
Reklāma