Gints Konrads
apdrošināšana
Pievienots 2010 gada 23. martā | 2 komentāri
Pēdējā gada laikā daudzkārt ir aprunāta tēma par naudas trūkumu valsts finansētajā veselības aprūpē, kas principā jau kādu laiku ir vērtējama kā maksas sistēma.
Pievienots 2010 gada 21. janvārī | 2 komentāri
Aizvadītais 2009. gads Latvijai bija notikumiem bagāts un grūts gads. Ekonomiskās krīzes un dažādu nozaru reformu ietekmē, esam bijuši spiesti apgūt jaunas izdzīvošanas prasmes. Tāpēc ceru, ka jaunais gads nesīs pozitīvas pārmaiņas, un šajā gadā tiks sakārtotas daudzas jomas, tostarp arī veselības aprūpe. 
Pievienots 2009 gada 6. novembrī | 1 komentārs
Latvijā attīstot medicīnas tūrismu, jauni izaicinājumi tiktu pavērti arī veselības apdrošināšanā. Prognozējams, ka varētu tikt attīstīta iespēja segt medicīnas pakalpojumus Baltijas robežās, un nākotnē - arī plašākā mērogā. Šāda tendence iezīmējama galvenokārt tādēļ, ka līdzās ārvalstu iedzīvotāju pieprasījumam pēc Latvijā sniegtajiem medicīnas pakalpojumiem, jau šobrīd starp pašmāju iedzīvotājiem sākumstadijā ir medicīnas pakalpojumu izmantošana Baltijas līmenī: cilvēki no dažādām Latvijas pilsētām arvien vairāk sākuši izmantot medicīnas pakalpojumus kaimiņvalstīs, piemēram, Lietuvā. 
Pievienots 2009 gada 5. oktobrī | 1 komentārs
Lai arī pasaulē šāda prakse ir sastopama, ideja Latvijā valsts apmaksāto plānveida veselības aprūpes pakalpojumu segšanu saistīt ar nodokļu nomaksu šobrīd tikai teorētiski ir vērtējama kā laba. Latvijas gadījumā, kad valstī ir krīze, ikdienas palielinās bezdarbs (š.g. augustā: 18,3%, pēc Eurostat datiem), ēnu ekonomikas īpatsvars ir aptuveni 40% no IKP un valsts jau līdz šim ik gadu medicīnas aprūpes izmaksas ir virzījusi uz sabiedrības pleciem (paaugstinot pacientu līdzmaksājumus, samazinot apmaksātos pakalpojumus u.c.), tās realizēšana būtu nežēlīga pret ļoti lielu valsts iedzīvotāju daļu. 
Par autoru
ERGO Latvija dzīvība AAS veselības apdrošinā ...
Vairāk
Reklāma