Edmunds Sprūdžs
politika
Ministra biroja vadītājai izmaksātā prēmija ziedota Bērnu slimnīcas remontam
Pievienots 2013 gada 27. augustā | 0 komentāri
Drukāt
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ministra birojā pieņemts lēmums naudas līdzekļus, kas prēmijā izmaksāti biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, ziedot Bērnu slimnīcas remontam.

Brīdī, kad parakstīju rīkojumu par prēmiju piešķiršanu ministrijas darbiniekiem, vadījos tikai pēc pierādāmiem profesionāliem kritērijiem un labas pārvaldības principiem. Tobrīd nebūt neapzinājos, ka prēmijas piešķiršana ministra biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, kas bija tikai viena no daudziem apbalvotajiem darbiniekiem, varētu tikt uzlūkota kā ētikas normu pārkāpums.

Esmu pārliecināts, ka neesmu pārkāpis likumu par interešu konfliktu un sadarbošos ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, lai to apliecinātu. Taču vienlaikus saprotu, ka šis notikums izraisījis negatīvas emocijas un nosodījumu daudzu acīs. Tāpēc ministra birojā pieņēmām lēmumu šos līdzekļus veltīt tiem, kam atbalsts visvairāk nepieciešams, proti, ziedot tos Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam. Šodien tas tika izdarīts.

Šī notikuma sakarā vēlos atvainoties ikvienam, kam tas raisījis negatīvas emocijas, un galvenokārt manai biroja vadītājai Kristīnai Pelšai, kam manas straujās dabas dēļ bija jāpiedzīvo negatīva publicitāte. Pievienojos uzskatam, ka atalgojuma jautājums valsts pārvaldē strādājošajiem tuvākajā laikā ir jārisina. Darbiniekiem un ierēdņiem jāsaņem taisnīga atlīdzība pēc padarītā, un tad ir cerība, ka šādi notikumi neatkārtosies.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
LR VARAM ministrs
Reklāma