Edgars Jaunups
politika
Kā ieriebt savai valstij?
Pievienots 2009 gada 23. decembrī | 4 komentāri
Drukāt
Draudēt nemaksāt nodokļus un aizbraukt no valsts! Ko vēl mēs varam izdarīt?

Jā, man patiesi ciniska šķiet pēdējā laikā tik populārā tēze, ka nodokļus šai valstij maksāt nav vērts! Un nav tā, ka ko tādu apspriestu tikai pie vakariņu galda ģimenē vai nejauši satikušies paziņas uz ielas. Par to runā medijos gan eksperti, gan politiķi, gan uzņēmēji, gan sociālie partneri. Visi, kam nav slinkums. Un, kam nav prāta.


Ja sākam, izmantojot mediju spēku, nodokļu maksāšanas lietderības apšaubīšanu, tad šī valsts ir lielās briesmās. Un šīs briesmas radam mēs paši. Sev un pārējiem. Skolotājiem, policistiem, ugunsdzēsējiem, pensionāriem, ārstiem, medmāsām un daudziem daudziem citiem. Šodien ir grūts laiks mūsu Latvijai. Taču populistiski graut valsts pamatus spēj tikai tie, kas vēl šai valstij ļaunu. Vakar liela daļa sabiedrības triumfēja cīņā par "taisnību", kad Satversmes tiesa pasludināja spriedumu, ar ko atcēla Saeimas lēmumus samazināt pensijas. Triumfēja, it kā būtu izcīnīta uzvara pār valsts ienaidniekiem. It kā kāds no šo lēmumu pieņēmējiem kādu baudu būtu guvis no to pieņemšanas.

Ir jāsaprot, ka, ja nemaksāsim nodokļus, tad jebkura Patiesības un taisnīguma ministrija vai tiesa varēs spriest jeb ko, pat to, ka vajag visu visiem un uzreiz, bet, ja naudiņas budžetā nebūs, tad maciņš paliks tukšs. Un, pirmkārt, tieši skolotājiem, policistiem, ugunsdzēsējiem, pensionāriem, ārstiem u.tml. Tāpēc nodokļus ir jāmaksā! Vai arī jābrauc prom.

Komentāri:
Andrejs, 24/12/2009 22:07
Valsts varas pārstāvji ir radījuši par sevi priekšstatu, ka ir zagļi un blēži. Tagad valsts ceļ nodokļus brīdī, kad tauta vismazāk to gaida. Mēs taču ar prātu saprotam, cik izsaimniekota dažādos projektos ir valsts nauda. Mēs par savu naudu, ko maksājam valstij, neredzam neko labu. Neskaitāmie skandāli, milzīgās algas, dārgie projekti, mums ir apnikuši. Valsts kase ir bez naudas. Kur bija patriotisms politiķos? No kā tautai bija mācīties, kā celt dzīvi labāku? No Andra Šķēles uzņēmumu privatizācijas? No Aivara Lemberga nievājošā smaidiņa? Pat Igauņos ir lielāks cīņas spars, lai savai valstij radītu labāku dzīvi. Viņu situācija ir labāka. Šai tautai nav piemēra, tā skatās uz vēl lielāku populistu un zagļu baru televīzijā. 150 000 bezdarbnieku, tās ir ekonomiski pareizu lēmumu sekas? Labajos laikos ar 20% inflāciju gadā un 200 latu algu dzīvoja daudzi cilvēki pat Rīgā. Domā, mums negrauž miljonāru dīvainais skaits? Viņi varēja pelnīt ar dividendēm, kur nevienu latu nebija jāmaksā nodokļos. Taisnīgi? Nodokļu politika arī ir šos gadus bijusi aplaudējama? Kā uz mums vispār skatīsies investori? Mēs domājam kā paēst, nevis kā pārēsties.
Peteris, 29/12/2009 13:33
Cik liela iespējamība, ka Junups ir patriotisks pilsonis, kam rūp Latvijas nākotne nevis sava kabata ? :)
Karlis, 30/12/2009 22:10
emm... ja kaut ko taadu saka aktiivs politikas darbonis (kursh nav Piraatu partijas biedrs), vienalga - paarnestaa vai tieshaa noziimee.... Man gruuti komenteet shii cilveeka sapraatu, lojalitaati un reaalo devumu tautai. Pat, ja vinjam shkjiet dzilji pretiigs tas, ko dara koleegji... Pat, ja vinjsh grib protesteet un labot visu. Jaunais laiks man saak riebties aizvien vairaak. Ar savu pompozo taisniibas mekleeshanu, visa izniicinaashanu kaa korekcijas metodi vinji tikai grib ielauzties visu to cilveeku balsoshanas sarakstos, kuriem sirdii ausekliitis iegraveets. Skumji.
bezdarbnieks, 01/01/2010 16:36
Jaunupam alga Ls2500+piemaksas,man O un kredīts bankā.Labi runat par patriotismu,kad esi paēdis.
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Partijas "Jaunais laiks" Rīgas domes frakcijas va ...
Vairāk
Reklāma