Edgars Jaunups
politika
Urbis
Pievienots 2010 gada 26. aprīlī | 0 komentāri
Drukāt
Jānis Urbanovičs ir nozīmīgs politiķis. Pirmkārt jau, viņa nozīmīgums izpaužas apstāklī, ka, turpat vai divdesmit gadus esot politikā, viņš arī šobrīd ir aktuāls. Aktuāls pat kā premjera amata kandidāts. Tādu nav daudz. Tiesa gan, skaiti kā gribi, bet, manuprāt, viņš kā premjers tomēr Latvijai nespīd. Vienkārši elektorāts par mazu, lai visas Latvijas mērogā saskaņieši spētu akumulēt tādu balsu skaitu, ka J.Urbanoviča kandidatūra varētu tikt apstiprināta premjera amatā. Bet pretendēt uz iekļūšanu valdībā gan viņš var. Pie tam kā nopietns partneris un, pieņemu, ka ar lielām ambīcijām.

Pagājušo sestdien Saskaņa aizvadīja savu dibināšanas kongresu. Izskatījās varena, dārga un ambicioza. Tā apvieno gan krievvalodīgo biznesu un liberāļus, gan inteliģenci un sociālistus jeb labējos, kreisos un centristus. Kā arī avantūristus, dažādus radikāļus, politiskos staigātājus un citus margināļus. Bet nu un tad!? Saskaņai tas netraucē augt un pieaugt, nostiprināties un nu jau pieteikties vai uz visiem politiskajiem amatiem valstī uzreiz.

J.Urbanovičs kongresā runāja par tīrīšanu. Par principiem un pārmaiņām. Par pārmaiņām, kas Latvijas politikā esot nepieciešamas. Runāja bikli, bet uz lapiņas uzrakstītie vārdi gan bija skarbi. Un te nu man radās Tev, Jāni, kāds jautājums. Kāpēc, saskaņiešiem turpat gadu vadot Rīgas domi (RD), nekāda tīrīšana nav sākusies tur? Latvijas izsaimniekotājs nr.3 tur rosās kā traks. Es par Aināru Šleseru, protams.

Un visbeidzot. Nemelo, Jāni! Pēc Rīgas vēlēšanām jūsu līderi RD piedāvāja Jaunajam laikam (JL) iet koalīcijā. Kopā ar Nilu Ušakovu kļūt par vicemēriem A.Šlesera vadībā. Bet mēs atteicām, jo vēlētājiem bijām solījuši neatbalstīt viņu. Un tad jau no opozīcijas pozīcijām piespiedām Nilam Ušakovam kļūt par mēru. Tāpēc nevajag stāstīt pasakas, ka JL RD koalīcijā netika paņemti Ministru kabineta lēmumu dēļ pensiju jautājumos. Pietiek jau ar meliem, ka Saskaņas centra Saeimas deputāti esot balsojuši par Jāni Maizīti ģenerālprokurora amatam.


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Partijas "Jaunais laiks" Rīgas domes frakcijas va ...
Vairāk
Reklāma