Edgars Jaunups
politika
Oligarhu iesaukums
Pievienots 2010 gada 1. martā | 1 komentārs
Drukāt
Pēdējo desmit dienu laikā Vecrīgas politiskajā vidē daudz tiek runāts par kādu jaunu plānu. Andris Šķēle un Ainars Šlesers esot apjautuši, ka vēlētājs var arī neuzķerties uz abu populistu „visu visiem” solījumiem. Šķēle ir atgriezies aktīvajā politikā turpat jau četrus mēnešus, savukārt, Šlesers turpat jau pusgadu „veido jaunu valdību”. Taču sabiedriskā doma nereaģē. Sak, lai tak tas old fashioned boy club tur rosās! Kam tas interesē.

Un ko šādos apstākļos izlemj darīt pašmāju naudas plūsmas problēmu pārņemtie oligarhi? Tie apvienojas! Vēl vairāk – tiek izsludināts arī iesaukums. Visiem, kas reiz viena vai otra AŠ valdīšanas laikā ko ieguvuši, nu ir jānāk šiem palīgā. Kas tie ir? Tie ir tā saucamie „uzņēmēji”, kas savu naudiņu nopelnījuši privatizācijas vai lobētu valsts pasūtījumu aizvējā. Tie ir „uzņēmēji”, kas strādā un nopelna nevis uz savas konkurētspējas vai unikālas idejas, bet gan uz visas sabiedrības, rēķina.

Abi divi kandidēšot sarakstā, kas nesauksies ne TP, ne LPP/LC, ne TP/LPP/LC. Tas būšot „uzņēmēju” saraksts. Pēdējo nedēļu laikā tiekot saukti kopā „vecie parādnieki” un informēti: nāksies kandidēt arī vēlēšanās! Esot sabiedrībai jārada iespaids, ka šis saraksts nav nekāds politiķu piedāvājums, bet gan „profesionāļu komanda”.

Ja tā būs, tad vēlētājs varēs pārdomāt, vai vēlas kļūt par darbinieku oligarhu un lieluzņēmēju kartelī, vai arī – beidzot pats par saimnieku valstī? No šāda skata punkta raugoties, varu pilnībā piekrist Ministru prezidenta Valda Dombrovska partijas Sabiedrība Citai Politikai Vienotības kongresā paustajam, ka šīs vēlēšanas būs pagrieziena punkts Latvijas vēsturē. Karteļa darbinieki vai saimnieki savā valstī? Ikvienam nāksies pagriezties uz vienu vai otru pusi.

Komentāri:
Mārtiņš, 17/03/2010 09:09
Katrs sola kā māk ;-) un kā ar Tevi? vai tik Tu arī nesoli vairāk, nekā spēj pavilkt...
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Partijas "Jaunais laiks" Rīgas domes frakcijas va ...
Vairāk
Reklāma