Ansis Dobelis
politika
Pievienots 2015 gada 13. maijā | 0 komentāri
Vēl februārī koalīcija nāca klajā ar ieceri Valsts prezidenta meklēšanas procesā rīkot sabiedriskās diskusijas un uzklausīt dažādu sabiedrības grupu viedokļus. Šobrīd jau top arvien skaidrāks, ko koalīcijas partijām ieteikusi sabiedrība. Diez vai cilvēki, kuri vada valsti, būtu tik ciniski un paziņojumus par diskusijām ar sabiedrību izmantotu kā lētu publicitātes triku. Viņi noteikti saprot, ka solot, bet nedarot, paši grauj parlamenta prestižu.
Pievienots 2014 gada 3. jūnijā | 0 komentāri
Finanšu ministrs Andris Vilks (V) nācis klajā ar aicinājumu sākt diskusiju par to, vai Latvijā nepieciešams celt nodokļus. Atceroties līdzšinējo pieredzi ar labējo politiķu iniciatīvām nodokļu sfērā, aicinājums šķita nepilnīgs. Pilnīgāks tas būtu, ja Vilks aicinātu runāt uzriez par nodokļu sloga palielināšanu vidusslānim un mazturīgākajiem – jo tieši tā visbiežāk noslēgušās valsts varas diskusijas par nodokļiem Latvijā. Papildus vēl pagūts piešķirt pa kādam nodokļu atvieglojumam pašiem bagātākajiem...
Pievienots 2014 gada 5. februārī | 0 komentāri
Biedrība «PROGRESĪVIE» ir vērsusies pie Latvijas lielākajām pašvaldībām ar aicinājumu uzlabot autoceļu uzturēšanu ziemas apstākļos. Arī šoziem uz ielām novērotā situācija un apstākļi liek šaubīties par ceļu uzturētāju apgalvojumiem, ka autoceļi ir ziemai gatavi un tie tiek uzturēti pienācīgā kvalitātē. Tāpat rodas šaubas, ka tiek ievēroti normatīvajos aktos noteiktie ceļu uzturēšanas standarti.
Pievienots 2013 gada 18. oktobrī | 0 komentāri
Latvijai nonākot ekonomiskās krīzes situācijā, tika radīts jauns uzņēmējdarbības formas veids – mikrouzņēmums. Tas deva iespēju daudziem cilvēkiem dibināt savu uzņēmumu, attīstīt nelielu ģimenes uzņēmējdarbību un izkļūt no ekonomikas pelēkās zonas.
Pievienots 2012 gada 9. oktobrī | 0 komentāri
Vērojot Edmunda Sprūdža darbu Vides aizsradzības un reģionālās attīstības ministra amatā, arvien vairāk šķiet - nepārzinot sev uzticētās nozares un jomas, ministrs cenšas radīt pseidoproblēmas, kuru pastāvēšana un pat risināšana var būt daudz postošāka nekā bezdarbība.
Pievienots 2010 gada 17. novembrī | 0 komentāri
Ik gadu katrs no mums, kam rūp ne tikai paša sētā notiekošais, 18. novembra priekšvakarā neviļus aizdomājas par savas ideālās Latvijas atbilstību apkārt redzamajam un jūtamajam. Šī drīzāk neapzinātā salīdzināšana un pamanītās atšķirības, kā arī tām sekojošie secinājumi un attieksme pret valsti un tās pārvaldes institūcijām pietiekami labi ilustrē dažas mūsu tautas iezīmes.
Pievienots 2010 gada 19. oktobrī | 0 komentāri
Saskaņas Centra līderis Ušakovs uzskata, ka viņam jābūt vēsturniekam, lai pateiktu, kas notika Latvijā 1940. gadā. Te diezgan loģisks sāk šķist jautājums - diez kā tiek pieņemti lēmumi Rīgas domē, jo ik dienu Ušakovam jākļūst par dārznieku, namu pārvaldnieku, sētnieku, skolotāju…
Pievienots 2010 gada 3. augustā | 0 komentāri
Jau divus gadu desmitus pie varas esošie politiķi mums stāsta, ka visdažādāko iemeslu dēļ nevaram vai nedrīkstam ieviest Latvijā taisnīgo progresīvo nodokļu sistēmu. Tam nebija piemēroti ne treknie gadi, ne krīzes gadi… un oligarhu sponsorētajām partijām diez vai kādreiz pienāks laiks, kad tās drīkstēs celt nodokļus saviem saimniekiem. Taču oligarhi un to pakalpiņi ir skaitliski pavisam niecīga tautas daļa – un laikā, kad tās lielāko daļu ir smagi skārusi ekonomiskā krīze, mēs prasām taisnīgumu! 
Par autoru
Biedrības «PROGRESĪVIE» priekšsēdētājs
Reklāma