Alberts Jodis
mārketings, reklāma, PR
Par ārvalstu uzņēmumu pretdarbību Latvijas ražotāju atbalsta akcijām
Pievienots 2012 gada 10. novembrī | 0 komentāri
Drukāt
Informatīvajā vidē parādījies kāda it kā lasītāja viedoklis, kurā pausta noraidoša attieksme pret vietējos ražotājus atbalstošām kampaņas, kuras aicina pircējus izvēlēties Latvijas preces, virsrakstā minot - Nepērc svešu! Ļauj sevi apkrāpt vietējiem - un norādot, ka Latvijas ražotāji par to vien domā, kā izspiest no cilvēkiem vairāk naudas.

Mums nevajadzētu iet no viena grāvja otrā. Ne visi Latvijas ražotāji meklē variantus, kā apmānīt savus klientus, ne visi ir neuzticami un aizdomīgi. Nevajag sevi šaustīt un tādējādi iedzīt izmisumā, jo, iespējams, tieši šādu kritisku viedokļu izplatīšana ir ārvalstu ražotāju centieni mazināt mūsu patriotismu un graut Latvijas uzņēmumu konkurētspēju.

Patiesībā vietējie ražotāji ir aizgājuši ārvalstu uzņēmumu pavadā, sekojot līdz, piemēram, importētāju paradumam nedaudz samazināt produktu (piena, kefīra, krējuma) tilpumu un tādējādi prasot mazāku samaksu. Pretējā gadījumā Latvijas produkti veikalu plauktos izskatītos krietni dārgāki un pircējs, nepievēršot īpašu uzmanību, izvēlētos lētāko. 

Lai lauztu šo kārtību, Latvijas ražotājiem ir jāspēj palikt pie saviem standartiem, taču tas iespējams tikai saņemot nedalītu atbalstu no vietējās sabiedrības, pircēju puses. Ir jāsāk atteikties no krīzes ietekmē radītajām sekām, kad visi ļoti jūtīgi reaģēja uz cenu izmaiņām, jo jebkurā gadījumā pienesums ekonomikai ir daudz lielāks, izvēloties vietējās preces un pakalpojumus. 

Tā ir infrastruktūra, nodokļu nomaksa, algas darbiniekiem – mūsu cilvēkiem, maksa sadarbības partneriem. Pircējiem ir skaidri jāspēj pateikt – esmu par Latvijas produktu, savukārt vietējiem ražotājiem – es rīkošos godīgi attiecībā pret iedzīvotājiem. Ilgtermiņā daudz izdevīgāk ir izvēlēties vietējo arī, ja par to ir nedaudz jāpiemaksā, jo nauda paliek Latvijas ekonomikā nevis aizplūst no mūsu valsts.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Alberts Jodis ir izveidojis un vada vienu no pazī ...
Vairāk
Reklāma