Alberts Jodis
mārketings, reklāma, PR
Reklāmas tirgus Latvijā attīstas nevienmērīgi
Pievienots 2012 gada 15. martā | 0 komentāri
Drukāt
Iepazīstoties ar jaunāko statistiku par reklāmas tirgus pieaugumu pagājušajā gadā, diemžēl nākas secināt, ka attīstība ir notikusi kvantitātes, ne kvalitātes ziņā.

Piecu procentu pieaugums rāda, ka reklāmas apjoms ir palielinājies, kas it kā ir labi, jo liecina par nozares stabilizāciju un kaut nelielām, tomēr attīstības perspektīvām. Taču pavērojot, kāda veida reklāmas ziņojumi sastāda vairumu no reklāmas tirgus, tad nākas secināt, ka tie ir salīdzinoši vienkārši tikai pārdošanu veicinoši ziņojumi, kas tiek intensīvi izplatīti kampaņas laikā un sniedz īslaicīgu ieguvumu uzņēmumam.

Latvijā šobrīd pietrūkst reklāmas kvalitātes pieauguma. Gandrīz nav manāmas reklāmas, kas veidotas ar mērķi attīstīt un popularizēt zīmolu, celt tā vērtību, tēla uzlabošanas un tam līdzīgām kampaņām, kas sniegtu ilgtermiņa rezultātu, paaugstinātu kopējo uzņēmuma vērtību un līdz ar to veicinātu arī produktu noietu ne tikai šodien, bet arī rīt, parīt un pēc gada.

Šī brīža situācija noplacina un devalvē reklāmas ideju un galveno vērtību, rada absurdu iespaidu par reklāmas efektivitāti, tādēļ, manuprāt, pagaidām nav pamata izteikt pozitīvas prognozes, pamatojoties uz šo reklāmas tirgus pieaugumu kvantitatīvā ziņā.
Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Alberts Jodis ir izveidojis un vada vienu no pazī ...
Vairāk
Reklāma